Fogérzékenység

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22015 Reply
  Kovácsné Viktória
  Vendég

  Tisztelt fogorvos!

  Azért fordulok önhöz, mert 2 hónapja elkezdett fájni a bal felső 7-es fogam. Elmentem a fogorvosomhoz aki azt mondta, hogy lyukas majd betömte, viszont azt is hozzáfűzte, hogy ha ezután is fáj akkor ki kell majd húzni.Megkérdeztem, hogy esetleg gyökérkezeléssel meg lehetne e menteni, erre az volt a válasza, hogy nem mert háromgyökerű.
  1 hónap múlva sajnos egy kis darab letört ebből a fogból, utána megint elkezdett fájni.
  Újra elmentem az orvoshoz aki ki tisztitotta, majd töméssel pótolta a letört részt.
  Mondta, hogy az ínyem is egy kicsit be van gyulladva. Ajánlotta a Carbosan gélt amivel kenegettem is, viszont azóta nem fáj de a hidegre érzékeny.
  Segítségét szeretném kérni, hogy elfog e múlni az érzékenység vagy tényleg ki kell húzni ezt a fogat? Tud valamilyen fogkrémet illetve szájvizet ajánlani erre a problémára?
  Segítségét előre is köszönöm! Válaszát várom!

  #22029 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Viktória!

  Minden felső őrlőfognak három gyökere van. Az ilyen fogakat gyökérkezelni nem minden esetben egyszerű, de rutin feladat. Ha a fog nem mozgatható, és visszafordíthatatlanul begyullad, ezt a kezelést ajánlom. Kihúzni nem tanácsos. Nagyobb tömések után megesik, hogy hónapokig érzékeny a fog, és ilyenkor javasolt, hogy félévente vizsgáltassa meg, hogy nem halt-e el időközben. Az ínygyulladás fogkőeltávolítássalés alapos aprólékos fogmosással megszüntethető.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogérzékenység
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft