Fogerzekenyseg

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #43138 Reply
  Merci
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr /Nő!

  Az lenne a problémám, hogy októberben nagyon érzékeny volt ráharapásra a felső bal 6-os fogam.
  Az orvosi kezeléskor kiderult, hogy a fogon van egy kisebb szuvas rész , azonban a foggyökeret nem érte el a szuvasodas. A fogat kitisztitották és betömték(nem béleltek alá). 2,5 hét után visszamentem az orvoshoz, mivel ha kekszet, vagy apróbb darabos keményebb ételt fogyasztottam az érzékenység megmaradt (sokkal kisebb érzékenység volt mint korábban). Ezt kvoetoen még 1,5 és 3 hónap múlva is jártam fogorvosnal és elmondtam az érzékenységi panaszom is. A doktor úr azt mondta, hogyha nem javul, február végére, akkor menjek vissza és kapok egy új tömést. A fog nem javult, hétfőn voltam és próbatömést tett be a kezelő orvos, majd azt mondta, hogy 1 hónap múlva menjek vissza, ha panaszos a fog, akkor gyökérkezeli, ha nem akkor pedig kapok végleges fogtömest. A próbatömes behelyezese óta 3 nap telt el és a fogam sokkal érzékenyebb lett ráharapásra, mint eddig volt. A foggal érzékelem a hideget, meleget, teljsen normálisan mint a többi foggal, hirtelen nyilaló érzés nincs, az édesre sem fájdul meg.

  A kerdesem az lenne, hogy ez mégis mennyire normális, próbatomesnel elmúlhat az érzékenyseg vagy a gyökérkezeles elkerülhetetlen?
  (a próbatomest abszolút nem érzem magasnak)

  Válaszát előre is köszönöm!

  #43186 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Merci
  Bizonyos idieg az utóérzékenység még normális is lehet, de jelen helyzetben inkább javasolnám a fogorvos felkeresését, és a gyökérkezelés megkezdését.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogerzekenyseg
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft