Fogcsiszoláskor íny vágás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #48815 Reply
  Anikó
  Vendég

  Üdvözletem!
  Csináltatom az alsó fogsorom, de kezdek félni, hogy nem jó fogorvoshoz kerültem.
  Egyik húzásnál bent maradt egy darab, azt mondta, majd lecsiszolja ami kiáll..
  Aztán egy fog húzásához vagy 5 olyan injekciót kaptam, hogy szétszúrta a szám, úgy éreztem felnyársalta, több napig szenvedtem miatta.
  Legutóbb, tegnap fogcsiszoláskor belevágott az ínyembe, a nyelvem mellett az alsó íny részen, de olyan nagyot, hogy a nyelvem nem tölti ki. Egész nap vért köptem tegnap. Ma megpróbáltam enni, de érzékenyek a lecsiszolt fogaim, ahol kicsit rágni tudnék, ott meg szétvágta. Kérdésem, 1. hogy ne aggódjak, meg fog gyógyulni? 2. Mivel tudnék rajta segíteni? 3. Tartsak ki a fogorvosnál, mert úgy érzem egyre rokkantabb leszek, mire elkészül a fogsorom… 🙁 Még ezután jön a lenyomat vétel.

  #48823 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anikó!

  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy milyen állapotban van a fogínye, de amennyiben megsérült, és folyamatosan vérzik, úgy mindenképp jelezze az állapotot fogorvosának!
  Alaphelyzetben a duzzadt, sérült, irritált fogíny néhány nap alatt megnyugszik, segítheti a gyógyulást klórhexidin tartalmú szájöblítőkkel, melyek megelőzik a bakteriális gyulladás kialakulását.
  Az Önön múlik, hogy mikor vált fogorvost, sajnos nem tudjuk megjósolni a kezelés végkimenetelét, illetve, hogy elégedett lesz-e az elkészült fogművel.

  Sikeres kezelést kívánunk!

  #51394 Reply
  Bodrogi Pál
  Vendég

  Üdv 3 hete húzták ki a fogam és huzaskor meg sérült a fog inyem ki Lacik a csont és nem gyógyul gyulat mit tegyek a fog orvos azt mondta hogy idővel be fog forni de semmi változás mit tegyek

  #51398 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Pál!

  Látatlanban nem tudjuk megállapítani, hogy milyen jellegű a sérülés, ami a fogínyt érte. Antiszeptikus öblögetőkkel, hialuronsav-tartalmú készítményekkel támogathatja a szövetek gyógyulását. Amennyiben hetek múltán sem javul a helyzet, úgy javasoljuk, hogy jelentkezzen kontrollvizsgálatra.

  Gyors gyógyulást kívánunk!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogcsiszoláskor íny vágás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft