Fogciszta/tályog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #50102 Reply
  Kiss Annamária
  Vendég

  Üdvözlöm!
  16 éves koromban lett egy foggyökércisztám a jobb oldali metszőfogamon, ami valószínűleg egy rosszul betömött fog volt. Fogorvosom egyből szájszebészetre küldött, hogy ott egy kisebb műtéti úton legyen kitisztítva. Átfúrták az állkapcsom, kitisztították, majd 3 öltéssel hazamentem. Nem fájt, nem dagadt be. Varratszedérse visszamentem de még mindig volt a szájpadlásomom egy kis dudor,ott azt mondták ez normális még várjak vele. Fogorvoshoz is visszamentem, megcsinálta a végleges tömést, ő is mondta hogy várjak még mire teljesen felszívódik, több hét, hónap akár év múlva.
  Most 21 éves vagyok, de még mindig nem szívódott fel teljesen, az utóbbi fél évben úgy érzem mintha növekedett is volna, a mellette lévő fogaimnál is érzek dudort az ínyemen. Nem telik fel semmilyen folyadékkal, nem okoz fájdalmat ezért nem fordítottam rá kellő figyelmet sem.
  A kérdésem hogy ilyen régóta bentlévő cisztánál milyen mértékben számíthatok csontelhalásra, konkrétan azon a fogamon illetve a mellette lévőknél?
  Köszönöm szépen válaszát.

  #50119 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Annamária!

  Mindenképp azt javasolnánk, hogy látogasson el egy fogászatra, ahol a fizikai vizsgálat mellett mindenképp 3D CT felvétel készítésére lenne szükség, mellyel részletes képet kaphat a ciszta, a fogak és a csontállomány állapotáról. Látatlanban nem tudjuk megválaszolni a kérdést.

  Ha segíthetünk Önnek, keressen minket bátran rendelőinkben (országszerte 5 helyen), időpontfoglaláshoz hívja bizalommal a 06 80 111 000 telefonszámot!

  Minden jót kívánunk! 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogciszta/tályog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft