fogbeultetes, foghuzas

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21361 Reply
  Joci
  Vendég

  Kedves Doktor Ur!

  Fogpotlast lehet ket reszletben? Ugy hogy az elsoben a hatso ragofogakat a masodikban az elso fogakat potolnak?
  Egy implantatummal hany fog potolhato?
  Elol tomott es letort potolt fogaim vannak. A szinukkel sem vagyok elegedett es tomottek is. On szerint ezeket kihuzzak vagy megkell varni ameddig menthetetlen lesz. Nem szeretnek koronaval bajlodni ezert is szeretnek ezeket is potoltatni. Gondolom ha tobb fogat szeretnek potolni nem kell mindegyiknek kulon femcsavart beultetni hanem eleg kevesebb is pl teljes potlasnal lattam 4-4 et alkalmaznak

  #21373 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Joci!

  Jelen esetben a sorrend a nem mindegy. UGyanis, ha az elülső fogak készülnek el hamarabb, azok harapásra vannak kitalálva, ezáltal túlterhelődhetnek, ha az oldalsó rágó régió nincs rendbe téve. Először a rágó részeket érdemes,majd utána az elülsőt. Látatlanban nem tudom, hogy milyen a helyzet, de a menthető fogakat én mindenképp menteném. Az úgynevezett all-on-four technikához egy teljesen fogatlan állcsont szükséges, akkor tudják megvalósítani a teljes pótlást 4 implantátummal. Ha van elég rendelkezésre álló csontállomány, akkor viszont nem ez a megoldás a legjobb, hanem kb. 8-10 implantátumra van szükség a teljes fogazat pótlásához (14db).

  Szeretettel várjuk!
  ÜDvözlettel Sanoral Klinika

  #21376 Reply
  Joci
  Vendég

  Köszönöm szépen!

  Alul szerintem elég lenne az utolsó 3-3 fogat pótolni mivel az előtte lévők rendben vannak. Felül viszont hát borzalmas a helyzet mivel a két szemfogamon kívül mind tömött. Bár rossz állapotban az utolsó három és a két metsző fog van. Ezért gondoltam hogy felül érdemes lenne akkor mindent cserélni és akkor nem kell annyi gyökeret beültetni.
  Viszont vannak gyökér kezelt fogaim is ami remélem legalább addig kibírja ameddig összegyűlik majd a pénz.

  #21379 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Ez esetben alulra kb. 2-2 implantátum, felülre meg kell nézni, hogy a menthető fogak hogyan helyezkednek el egymáshoz képest, és ez alapján lehet becélozni a szükséges implantátumok számát. Saját fogakat implantátummal csak végső esetben kötünk össze.

  Mi is szeretettel várjuk!
  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #21450 Reply
  Joci
  Vendég

  Rendben köszönöm szépen. Még a gyűjtés folyamata van de ha oda jutok természetesen megnézem az önök ajánlatát.
  Amúgy a fogösszekötést nem tudom de szerintem ha csak a két szemfogam az ami nem tömött szerintem kilehetne húzatni ha azon múlna a teljes felső fogsor. Bár sok helyen olvastam hogy ép fogat nem húznak ki de szerintem hosszú távon gondolkodva megérné.
  Kedves Doktor úr vagy Doktor nő.. elsem hinné mit megadnék ha egy életre megszabadulnék a fogfájás problémájától. Ezért is van nálam jelenleg ez pl. az autó vásárlás előtt.

  #21451 Reply
  Joci
  Vendég

  Az utolsó kérdésem pedig hogy egy teljes felső fogsor ára hozzávetőlegesen mennyi? A 2-2 beültetésest egyszerűbb megnézni de konkrétan annak a négy implantátumos dolognak az árát nem találtam. =

  #21458 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  A 4 implantátumos verzió egy összetett pótlás. Kezelési terv készítése előtt fél kell mérni sok mindent, ettől függ az ára is. Ez az oka annak hogy nem tudjuk az árát feltüntetni.

  Létezik 4 implantátumra készített ún. stégen rögzülő kivehető teljes pótlás, valamint speciálisan behelyezett 4 implantátumon rögzülő fix pótlás is.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: fogbeultetes, foghuzas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft