Fogápolás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #21794 Reply
  József
  Vendég

  Tisztelt Sanoral Klinika!

  A kereskedelem el van árasztva rengeteg fogkrém és fogkefe fajtával, s egy laikus ember szinte elvész bennük. Minden márka a saját magát dicséri, nem lehet eligazodni közöttük.

  Önök melyik fogkrémet és melyik fogkefét (kézi) tartják a leghatékonyabbnak fogszuvasodás ellen és érzékeny íny esetében?

  Elmex errosion protector, Zendium, GC Tooth mouse, Elmex gél? Mindegyik fogkrém szintén saját magát dicséri. Van-e tudományos cikk a különböző fogkrémek hatékonyságának összehasonlításáról?

  Refluxban szenvedek, s úgy érzem, hogy hajlamosabb vagyok a fogszuvasodásra.

  Fogkefék közül Curaprox 5400 vagy Swissdent sensitive?

  S milyen szájvizet javasolnak a fogmosás kiegészítésére? Nem rég olvastam a fébész tesztjét: http://www.febesz.eu/portal/?q=content/oldj%C3%A1k-zom%C3%A1ncot-sz%C3%A1jvizek-laborat%C3%B3riumi-tesztje-0

  E szerint a legtöbb szájvíz oldja a zománcot, túl erős fertőtlenítő hatású, károsítja a száj normál flóráját.
  Azonban az Elmex fogrémek ph értéke is alacsony, így azok is oldják a fogzománcot, szóval nem értem, miért lehet hallani, hogy hatásosak…

  Sajnos sok a dilemma, megválaszolatlan kérdések, amiben egy hétköznapi ember nem tud eligazodni, köszönhető a sok marketingnek, kereskedőknek.

  Köszönöm előre is a segítségüket!

  #21821 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves József!

  Köszönjük a kérdését, teljesen érthető, hogy nehezen tud eligazodni, mert valóban óriási kínálat áll rendelkezésre a szájápolási piacon. Sajnos olyan független (!) összehasonlító tesztről nem tudunk, ami több ismert márkát egymás mellé állítva tudományosan hasonlítja össze a termékeket – tehát nem felhasználói tapasztalatokra, hanem valóban laboratóriumi vizsgálatokra hagyatkozik.

  Azt gondoljuk csak úgy döntheti el, hogy mi az Ön számára legmegfelelőbb fogkrém, hogy elkezdi kipróbálni azokat, hiszen mindannyiunk szájürege más (más a fogzománc erőssége, más a nyál összetétele, stb.), ezért ami Önnek beválik, egy másik embernek lehet, hogy nem és fordítva.

  Amennyiben érzékeny a fogínye, érdemes puha sörtéjű fogkefére váltania, amennyiben azonban hajlamos a fogszuvasodásra, mindenképp gondoskodnia kell a napi kétszeri alapos lepedékeltávolításról és a mindennapos fogköztisztításról.

  Ha a fogínye épp most is gyulladásban van, tehát gyakran vérzik, meg van duzzadva, ki van pirosodva, érdemes lehet terápiás jelleggel olyan klór-hexidint is tartalmazó fogkrémet választania, ami nagyon hatékony az ínygyulladás kezelésében és segít megakadályozni a plakk újraképződését a szájüregben. Webáruházunk klór-hexidines termékkínálatát az alábbi linken tekintheti meg:
  https://merjmosolyogni.hu/termekcimke/klorhexidines-termekek
  Ha megengedi, figyelmébe ajánlanám a Mosoly Box Gingival szettet is, ami speciálisan az érzékeny fogíny kezelésére kifejlesztett termékekből áll, szakértőinkkel együtt mi magunk állítottuk össze azoknak, akik hajlamosak az ínygyulladásra:
  https://merjmosolyogni.hu/termek/mosoly-box/mosoly-box-gingival

  A savas reflux miatt a mindennapokban mindenképp érdemes megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztania, illetve puha sörtéjű fogkefét választania. A kalcium, a magnézium és a D-vitamin pedig belülről segít megerősíteni a csontokat és a fogakat,nem érdemes elfeledkezni erről sem.
  A fogzománcot a fluorid- és a hidroxiapatit képesek megerősíteni, érdemes tehát olyan termékeket kipróbálnia, melyek egyikből, másikból vagy mindkettőből tartalmaznak.
  Reméljük, tudtunk segíteni a kérdés megválaszolásában, webáruházunkban a fogkrémek és fogkefék széles kínálatát találja, azt gondoljuk itt lehetősége van összehasonlításokat végezni és az összetevők alapján kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb terméket.
  Ha bármilyen további kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal! 🙂
  Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogápolás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft