Fogalmam sincs mi bajom, és fél éve szenvedek

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32804 Reply
  Kriszti
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

  November óta szenvedek. A bal felső 5ös fogam begyulladt. Előttem már hónapokkal éreztem hogy valami nem jó, mert folyamatosan ilyen ragasztó szerű anyagot fújtam ki az orromból. A fogam csak jóval később kezdett fájni. Elkezdték novemberben gyökérkezelni a bal felső 5ös fogam, ez egy ideig tűrhető volt, de miután letömték megint fájt. A kezelés kezdetével az orrfújás rögtön elmúlt. Elkezdték megint gyökérkezelni, ez sem segített, februárban kihúzták. Ez sem segített, mert ugyanúgy fájt tovább. Szanaszét szedték a sebet már rengetegszer, ez sem segített. Elkezdték gyökérkezelni a 4-es majd a 6-os 7es fogamat is. Már jártam 2 neurológusnál, 3 fül orr gégésznél (ezeknél többször is).
  A most április elejei ct-n egyértelműen látszik hogy a 6os 7es fogam felett van gyulladás. Ezek a fogak a doki szerint élő fogak voltak. Ráharapni már nem tudtam egyikre sem a kezelés kezdetén mert fájt.

  A fájdalom végig ugyanolyan típusú volt, és jelenleg sem múlik el. Szanaszét van gyökérkezelve már az összes létező fogam bal felső oldalon, és ugyanúgy fáj.

  A fájdalom sugárzó, lüktető, nem egyik percről a másikra fáj, hanem fokozatosan egyre jobban. Ct-n egyértelműen látszik a gyulladás. Olyan erős csontfájdalom ez sokszor hogy komolyan gondolkodom hogy jobb lenne nem is élni.
  Gyökérkezelések után általában 1-2 napom van amikor jobb, de 5-nél több még egyszer sem volt november óta, és utána hasít megint a fájdalom, 2 naponta ülök sírva a fogáaszaton, ez a 4. fogászat ahova most járok, senki nem tudja mi bajom. Látják ugyan a gyulladást, de senki nem tudja kezelni.
  Alulról, belülről, a fogam gyökerénél fáj valami, nagyon. A 3 egymástól független fül orr gégész megerősítette hogy ez nem arcüreg probléma, hanem fogászati, de ezt végig éreztem én is, mert amúgy levegőt kapok, nem ürül semmi az arcüregből. Mivel nekem orrsövény probléma miatt a másik oldalon többször volt arcüreg gyulladásom, biztosan érzem én is hogy ez nem az a típusú fájdalom.

  Sokszor olyan érzésem van, mintha a fogam gyökere felemelkedne az agyamig, és megvastagodna az összes csontom.
  Amikor fogmosás után öblögetek szájvízzel, lüktet belülről valami a fogam gyökerénél.
  Olyan érzés mintha nem maga a fog fájna, és nem is az arcüreg, hanem a kettő között valami, de alulról fáj mindenképp, szóval nem arcüreg oldalról.
  Sokszor amikor sugárzik már nem tudom elmondani hogy mi fáj, mert már mindenhova sugárzik, az biztos hogy a fog gyökere körül valami.

  A gyulladás most a ct-n a 6-os-7es fogam felett van, kiemelkedően, csak 2 pukli formájában. Olyan mintha alulról a fog gyulladása tolná felfelé az arcüreg nyálkahártyát. Nem tudom jobban elmagyarázni. A fül orr gégészek is valahogy így mondták.
  Az 5ös és4es fogam felett is meg van vastagodva a nyálkahártya, de nem kiemelkedően. A 6-os 7es fog felett rettenetesen kiugró az emelkedés.

  November óta szenvedek, én már nem tudom mi ez… Biztos hogy fog eredetű probléma, de nem tudja senki, hogyan lehetne megoldani.

  A kérdésem a következő: Hogy lehet hogy még élő fog mégis begyullad?
  Mi bajom van???

  A fogorvosnak felvetettem, hogy nem lehet-e ez csonthártya gyulladás, de szerinte nem, mert akkor fel lenne dagadva az egész fejem.(lázam nincs, és nincs feldagadva, de baromira fáj)

  Szanaszét gyökérkezelik újra meg újra a 6-os 7-es fogamat (a 4-es már nem fáj) és úgy érzem ez sem oldja meg a problémát.
  2 naponta ott ülök, szó szerint nem tudok semmit tervezni már, mert fáj.
  Persze közben hónapokig tömtek antibiotikummal is, mondjuk azt még a 6-os 7-es fogam kezelésének kezdése előtt, de ez sem segített.
  Teljes kivizsgáláson is voltam, a vérképem is tökéletes, minden más szervem rendben van, nem fáj semmi más, nincs lázam (napi szinten mérem). Étvágyam is van rendesen, szeretek enni, a fogam problémájához mérten próbálom a normál napi többszöri étkezést tartani.
  Szóval tényleg minden más értékem, vizsgálatom jó, csak a ct-n a 2 fogam feletti gyulladás nem jó. És csak ott fáj.

  Mi lehet ez, mivel múlik el?

  Köszönöm szépen!

  #32805 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kriszti
  Endodontus szakorvos felkeresését javaslom. Érdemes lenne vizsgálni, hogy valamennyi csatorna megfelelő ellátásban részesült e, illetve megoldást nyújthat a rezekció is,
  Javaslom a CT felvételt szájsebész szakorvossal konzultálni.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fogalmam sincs mi bajom, és fél éve szenvedek
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft