Fogak áttetszővé válása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16002 Reply
  Adam96
  Vendég

  Üdvözlőm, olyan kérdésem lenne hogy a felső fogaim alja és az álkapocsban lévő fogaim teteje elég áttetsző lett az évek alatt, 22 éves vagyok férfi változatosan étkezem sajnos a fogaimon is ez meglátszik, enyhe elszíneződésem van és 4 db tömőt fogam van, nemrég estem át fogkő eltávolításon, rendben tartom a fogaim ezek ellenére is, de megijedtem hogy veszélyes lehet a fogaimra nézve h kissé átlátszóak, fájdalmaim nincsenek és ezek inkább az elülső fogakra igaz a rágo fogakon ez nem látszik meg, viszont szeretném megkérdezni hogy mivel tudom megerősítenni a fogaimat hogy később se legyen gondom vel7l, fájdalmaim nincsenek, törés kopás még nem jellentkezet, az egyik szemfogamban van egy vékony erezett de nem számott tevő, a hidegre érzékenyek a fogaim de nem olyan nagy mértékben, tudom így látatlanban nehéz segíteni de szeretnék tanácsot kérni a leírtak alapján, esetleg képet is tudok küldeni egy privát email címre, előre is köszönőm várom válaszát!
  Üdv

  #16003 Reply

  Kedves Adam96!

  A fogak éli részénél az áttetszőség általában saverózió vagy traumás mechanikai behatás (fogszorítás, csikorgatás) következménye.
  A traumás mechanikai hatások kiküszöbölése (éjszakai harapásemelő sínnel), a savas ételek és italok fogyasztásának csökkentése szükséges. A savas behatások után fontos, hogy a fogmosás legalább 30 perces várakozás után következzen be!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #16004 Reply
  Adam96
  Vendég

  Köszőnöm a gyors választ, napközben nem csikorgatom a fogam, de az alvás közben nem tudom mi a helyzet, de lehet h ott van a gond, esetleg d vitamin vagy valamilyen kálcium bevítele nem szükséges a regenerálodáshoz? Előre is köszönöm

  #16055 Reply

  Kedves Adam96!

  Áttört maradófogak esettén a bevitt kálcium és D- vitamin nem épül be a fogBa!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fogak áttetszővé válása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft