Fogágy gyulladás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25588 Reply
  Attila
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
  Felső metszőfogam valószínűleg elhalt (hideg folyadékra már nem érzékeny) és gyulladásban van, emellett kellemetlen ha ráharapok és mintha zsibbadt is lenne. A gyulladás még szerintem nem akkora nagy, de fáj ha a mellette lévő fog gyökerénél megnyomom az arcomat és Cataflam-mal tudok csak aludni/tévézni/meg most itt írni az egyébként enyhe, de kellemetlen fejfájás miatt.
  Azt szeretném kérdezni, hogy a lézerese tasakkezelés az elhalt foggyökér gyulladásának megszüntetésére való-e, és ha igen, akkor mi a kezelés menete ha nem lyukas a fog? (Egyébként lyukas, de tömve van, viszont altatásban szeretném megcsináltatni a többivel együtt, amit sajnos egy másik városban tudok csak megtenni, így most csak a gyulladás megszüntetését szeretném elérni…:( ).
  Vagy megmenthető még valahogy a fog a gyökérkezeléstől valami modern és fájdalommentes lézeres/ózonos kezeléssel, mert akkor inkább azzal próbálkoznék először? Milyen lehetőségeim vannak a fog megmentésére?
  Köszönöm előre is a segítségüket!

  #25599 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Attila,
  Ezen fogorvos segít, mégpedig gyökérkezeléssel. Ezt a gyulladást nagyon fontos kezelni, hiszen átterjed a többi fogra, csonthártyára, lágyrészre.
  Javaslunk fogászati vizsgálatot, és a fog mihamarabbi kezelését.
  Üdvözlettel:

  #25607 Reply
  Attila
  Vendég

  Én úgy tudom gyulladásban lévő fogat nem kezelnek. Ez már megváltozott?
  Most Dalacin-t + mellé Linex-et kezdtem el szedni. Ez nem mulasztja el a gyulladást átmenetileg?
  Egyébként mint írtam nem annál a fognál érezhető a gyulladás amelyiknél kellene, hanem „átterjedt” (nem is volt soha azon) a mellette lévőkre. Most akkor mindegyiket gyökér kezelni kell? 🙁
  És ez a lézeres megoldás továbbra is érdekelne, nem szeretnék olyan fogorvoshoz menni aki még most is csak a fúrót ismeri mint egyetlen megoldást.:( Szóval lézerrel vagy ózonnal van még esély arra, hogy menthető legyen a fog a gyökérkezeléstől?

  #25614 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  kedves Attila
  Korábbi levelében nem említette, hogy már gyógyszeres kezelés alatt áll. Ennek hatnia kell. Nyilván a gyógyszereket javasolt mennyiségben végig kell szednie, és eztán következik egy kontroll vizsgálat.
  A fogászati lézernek a fájdalomcsökkentésben, a gyulladáscsökkentésben és sebgyógyulásban van jelentős szerepe. Kiválóan hat a nyálkahártya regenerációjára. De egy gyökércsatornát is érintő gyulladásnál csak kiegészítő terápiaként javallott alkalmazni. A gyökércsatorna csíramentesítésében segít, és lerövidítheti a kezelési időt. Ehhez is okvetlen szükséges a gyökérkezelés fogászati protokoll szerinti elvégzése, mely fúrással és az ideg eltávolításával, valamint a gyökércsatorna kitisztításával jár.
  A fogászati ózonterápia szintén a fent leírt lehetőségekkel bír, és szintén kiegészítő kezelésként javallott
  ÜDvözlettel:

  #25623 Reply
  Attila
  Vendég

  Köszönöm a válaszát!
  Egyébként úgy tűnik lement a gyulladás a metszőfogon (lehet az 1db Dalacin megtette a hatását), mert már nem kell fájdalomcsillapítót szednem, ma reggel meg már a mellette lévő fog felett a genny zacskó is elkezdett szivárogni. Úgy tűnik ez fájt nyomásra és nem gyulladt be a többi fog is.
  De hétfőn megyek majd és csináltatok egy röntgent is róla.
  Amúgy egy (keskeny) metszőfog gyökérkezelésénél mire lehet számítani? Lecsiszolják a fél fogat, hogy hozzáférjenek a gyökércsatornához, majd koronát tesznek rá? Mert belegondolni is rossz ebbe.:)

  #25624 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Attila
  A fog feletti tasak kezelése is szükséges. Gyökérkezelésnél a legfontosabb szempont, hogy csak a legszükségesebb fog anyagot veszítse a páciens. Annyit amennyit okvetlen szükséges. A fog koronáján keresztül nyitjuk meg a gyökércsatorna tetejét, majd tisztítjuk meg a azt. A korona készitése nem feltétlen szükséges, ezt a fog státusza határozza meg.
  Aggodalomra nincs oka, de a leírtak alapján okvetlen fogászati kezelést javaslok.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Fogágy gyulladás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft