Fog tasak tisztítás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22223 Reply
  L.Andrea
  Vendég

  Tisztelt Doktornő( Úr)!
  Fogkő eltávolítás után a fogászaton azt mondták, hogy valami tasak tisztítást fog csinálni, az összes fogamnál, ami kb egy óra lesz.
  Azt szeretném megkérdezni, ez pontosan mit jelent, hogyan végzik, fáj e ez és erre miért van szükség egyáltalán.
  Elnézést a sok kérdésért, de nagyon félek 🙁
  Köszönöm a válaszát, szép napot kívánok!

  #22234 Reply
  Sanoral Klinika
  Felhasználó

  Kedves Andrea!

  Valószínű, hogy kürettálást fognak Önnek végezni,ennnek két fajtája van: nyitott és zárt.
  A zárt küret során a fogorvos kézi eszközzel, ultrahangos esetleg lézeres készülékkel feltárja és kitisztítja a baktériumokkal fertőzött területet. Ennek elsődleges célja, hogy a fogínytasakok eltűnjenek és az íny visszatapadjon a fogra. A művelet eredményét néhány hét múlva lehet kiértékelni. Ha a gyulladt terület túl mély, és meghaladja a 6 millimétert, akkor az orvos dönthet úgy, hogy a fogkő mentesítéshez úgynevezett nyílt küretre lehet szükség. Ez már sebészeti beavatkozásnak számít és ebben az esetben a hosszú ideje fennálló, szondával már feltárhatatlan ínytasakok tisztítása történik. A nyílt kürettálás során a fogíny felső részét eltávolítják a fogtól, hogy így férjenek hozzá a fog gyökeréhez. Ezzel van lehetőség a tasakok teljes mélységig történő tisztítására. A nyílt küret a fog megtartása szempontjából hatékony beavatkozás, de a fognyak ennél a beavatkozásnál a több milliméterrel a lezárt íny fölé kerül, emiatt esztétikai problémák léphetnek fel. Ezen esztétikai beavatkozással lehet a későbbiekben segíteni, de ezzel a lehetőséggel számolni kell.Érzéstelenítővel történik a beavatkozás így fájdalommentes.

  Szép napot!

  Üdvözlettel:
  Sanoral fogászati&szájsebészeti klinika

  #27584 Reply
  Richter Zsuzsanna
  Vendég

  Tisztelt Doktornő(úr)!

  Nagyon hasznos volt számomra a fenti válasz. A fogtasak tisztitásról szeretnék még érdeklódni.
  Ha ultrahangos fogkefét vásárolok és azt annak rendje módja szerint használom, nem érhető- e el ugyanaz az eredmény, mint a kürettálással?
  A kürettálás egy kész műtét és én is nagyon félek.
  Válaszukat előre is köszönöm,
  üdvözlettel
  Richter Zsuzsa

  #27621 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsa
  Amennyiben nem meglévő problémáról beszélünk, akkor a fogkefe használata eredményes. Egy már meglévő és kialakult betegség esetében fogászati beavatkozás szükséges. Utogondozaskent egy rendezett fogsorban eredményes.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fog tasak tisztítás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft