fog sérülése-elhalása

 • This topic has 3 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 9 years telt el by Sz.Z..
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12683 Reply
  SZ. Z.
  Felhasználó

  Jó napot!

  Két és fél héttel ezelőtt elestem kerékpárral,és az állcsúcsomra érkeztem,aszfaltra.Sajnos csontig fel is szakadt az állam,de maga a csont nem sérült.Ezt csak azért írtam le,hogy nem tudom,mutatja-e az ütés erejét,mert tulajdonképpen az egyetlen felület,amivel az ütés elsőként felfogtam az az állam volt.Össze csapódott a két fogsorom,de elöl nem érintkeztek a fogak,ott nem tört le semelyikből sem. Rögtön az ütés után,keletkezett a két alsó metszőfogam között egy kis hézag,ami idővel szinte teljesen összehúzódott,bár még mindig könnyebben megy be a fogselyem. Készítettek panoráma röntgent,az nem mutatott ki eltérést.4 napra rá kezdett el fájni ,a négy alsó metszőfogam,de addig nem is igazán éreztem őket.Már csak nagyon ritkán fáj,az is inkább csak akkor,ha meleggel,hideggel érintkezik. Közben az íny a két középső metszőfog között picit vissza,illetve be húzódott,és sötétebb színű lett. Az egyik metsző,mozgatásra ici picit mozogni kezdett,de a fogorvos szerint a sínezés nem indokolt,mert alig észre vehetően mozog csak.Egy nagyon kicsit ferdén is helyezkedett vissza az a fog,és felül nézetből látszik,hogy az egyik „csücske” kijjebb is van a mellette lévő foghoz képest.

  Kérdésem az lenne,hogy milyen esélyeim lehetnek ezek alapján arra,hogy az említett fogak nem halnak el? Hallottam,hogy 3 hónapot kell általában várni,mire kiderül,csak kíváncsi lennék arra,hogy így,hogy alulról ütöttem meg őket,ez változtat-e bármin is,jobbak,illetve rosszabbak-e az esélyeim?

  Megtisztelő válaszukat előre is nagyon köszönöm,és várom!

  #12688 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Sz.Z.!
  Köszönjük a kérdést és a panasz részletes leírását. Szakértőink a hétfői nap folyamán tudnak választ adni a kérdésre.
  További szép napot!

  #12703 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Sz.Z., köszönjük a türelmedet a választ illetően. Nagyon jól tetted, hogy felkerested a fogorvosodat az esetet követően. Sajnos a mai orvos tudomány nem tart ott, hogy előre tudjuk jelezni a fogaid az ütéstől el fognak e halni. Az elhalás és a gyökerek felszívódása Lassú és rejtett folyamat, amely csak egy idő után válik nyilvánvalóvá. Az alulról jött ütés talán szerencsésebb mintha a fogak elölről kapják, mivel az állcsont szövetek kapták az ütés nagyját és sokat elnyelhettek az erőhatásból. Minden esetre mutasd meg a fogaidat rendszeresen az orvosodnak. Gyógyulást kívánunk és használj legközelebb védőfelszerelést bicajozásnál. Üdvözlettel, Vdent

  #12707 Reply
  Sz.Z.
  Vendég

  Kedves Fogászat!

  Nagyon szépen köszönöm a válaszukat!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fog sérülése-elhalása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft