Fog fájás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23613 Reply
  Rajzinger László
  Vendég

  Tisztelt Dr Nő/Úr.

  Szeretném kikérni véleményét mi okozhatja a következőt.
  Kb 1,5 hete furcsán fáj a fogam, netán fogsorom.
  Csak jobb oldalt. Hol a felső – „első nagy őrlő” felől (a második nagy örlő már nincs meg) érzem a „csendes” fájdalmat ami folyamatos, nem lüktető, és elviselhető. Hol pedig a jobb alsó „második örlő”/”első örlő”/”szemfog” hármasból eredhet.. lokálisan.
  De van hogy átjárva csinálja, nem is tudom hogy írjam le.

  Arcom nincs feldagadva.

  Konkrétan nem tudom beazonosítani honnan ered a fájás, melyik fogamról a 4 közül. Nyomásra, kopogtatásra, harapásra hidegre melegre sósra… egyikre sem érzékeny, egyik sem.

  A jobb alsó szemfogam azt tudom hogy bibis lesz, mert annak gyökerénél látszott valami szuvasodás talán? nem tudom pontosan, de valami olyasmit mondott a dr fél éve hogy: „már elég vékony a fala”. Illetve amire még emlékszem, hogy a jobb felső őrlő fogamon tavaly mikor CT-zték a fogsorom, azt mondta a fogorvos hogy azon gócot lát ami tünetmentes, de ki kell húzni. Nem tudom mégis mire gondoljak. Természetesen elmegyek majd fogorvoshoz is, de már nagyon érdekelne addig is míg eljutok a kapott időpontban. Mi okozhatja ezt a fajta fog fájást ami most állandóan jelen van nekem. ?

  Előre is köszönöm válaszát!

  #23629 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves László,
  Ez a nehezen lokalizálható fájdalom, melynek támadáspontja folyamatosan változik egy adott régióban, nem ritka jelenség. Egy ct felvétel vagy periapikális röntgen mellett, sokszor egy alapos fizikális vizsgálat sem hoz egyértelmű eredményt a probléma forrásának meghatározására.
  Sok esetben egy kezdődő gyulladás áll a háttérben, mely rövid időn belül kiteljesedik, és ekkor már egyértelműen behatárolható h melyik fog okozza.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fog fájás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft