fog elmozdulása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #30627 Reply
  Kata
  Vendég

  Jó napot!
  A problémám a következő lenne: A jobb felső 1-es fogam picit felcsúszott /illetve elmozdult az ínyemben (nem mozog), ez kicsit érdekesen hangozhat, inkább úgy mondanám, hogy pozíciót váltott, amióta volt egy balesetem és az alsó első kettő fogam átrendeződött egy kicsit, mert azok sérültek meg a balesetben és mintha ez a felső fogam, azokhoz próbálna igazodni.
  Így, hogy ez a jobb felső egyesem elvándorolt picit a a bal mellől, néha olyan érzésem van, mintha a bal érzékenyebbé vált volna, Úgy is éreztem, mintha nagyon minimálisan mozogna is, de a fogorvos megnyugtatott, hogy ő nem érez semmit,Úgy látom, hogy a terhelés harapásnál, erre a bal egyes fogra nehezedik jobban, Az ínyem is másképpen néz ki, nem gyulladt, normális világos rózsaszín színe van, de mintha egy nagyon kicsit fel lenne duzzadva a a két felső első fogam körül, Előtte nem volt ilyen pufók ott az ínyem és ezt egy pár hete tapasztalom, amióta a bal felső egyesemet érzékenyebbnek érzem, sajnos volt olyan, hogy ráharapásra is gyengébbnek éreztem. A baleset óta többször tapasztaltam olyat, hogy a felső két első fogam, mintha helyezkedne az ínyemben, és ilyen ropogás-szerű hangot adtak ki, pont úgy, mint a balesetben megsérült alsó fogaim, ahogyan próbáltak az eredeti helyzetbe visszaállni és közelítettek egymáshoz, mert kicsit szét csúsztak, amikor megütődtek alulról.
  Önök szerint, egy kis röntgen szükséges lenne a bal felső egyes fogról?
  Előre is nagyon köszönöm a segítségüket és elnézést, ha furcsán írtam le a problémát!
  Üdvözlettel: Kata

  #30632 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kata,
  Az ön esetében a konkrét diagnózis felállításához indokolt a fogászati CBCT készítése, és a teljeskörű szájüregi kivizsgálás. Ez alkalommal vizsgálni érdemes a teljes fogsort, az állcsontokat, a fogak elhelyezkedését, a gyökércsatornák állapotát,. Az érzékenységet kiválthatja egy cysta is, mely röntgenen sok esetben nem diagnosztizálható, de akár a fogbél érintettsége is.
  Amennyiben ezen vizsgálatok elkészültek, a kiértékelést követően kapunk egzakt képet a szájüregi állapotokról, és tudunk javaslatot tenni a szükséges kezelésekre, valamint az esztétikum helyreállítására.
  Amennyiben gondolja örömmel állunk rendelkezésére.
  Üdvözlettel:

  #39783 Reply
  Rita
  Vendég

  Jó estét!
  Nekem az lenne a panaszom hogy tegnap óta fáj a felső fogsoromnál a jobb oldalon a középső fogam, nem tudom hogy történt de elmozdult és kicsit piros a foginyem mit lehetne ez ellen tenni hogy ne fájjon és ne legyen piros az inyem?
  Köszönöm a segítségüket!
  Tisztelettel Rita!

  #39790 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Rita
  Látatlan a helyzet megítélése nehéz, a jelen körülmények között antibiotikus kúra lefolytatása, az így ecsetelése vagy a fog eltávolítása lehet segítségére
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: fog elmozdulása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft