Fémallergia

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #34393 Reply
  Andrea
  Vendég

  Tisztelt doktornö/doktor úr!

  Nikkelérzékeny vagyok. Esetemben alkalmazható a NITI ív fogszabályozáskor? Mennyi az esélye, hogy allergiás reakciót vált ki? A fórumokon eltérö válaszokat olvasok a témában. Vannak, akik szerint kerülendö, mások szerint, mivel nincs közvetlen érintkezés igazán a lágy szövettel így nem okozhat bajt igazán, de olvashatók olyan állítások is, hogy a nikkelérzékenyek nagyon-nagyon kis százalékánál okozhat csak problémát. Köszönöm a választ elöre is.

  Szép estét!

  #34398 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea
  A NiTi ívek, nikkel titán ívek, így érzékenység esetén, többnyire mellőzni érdemes. Ilyen esetben egyéb ívek alkalmazása javasolt.
  Üdvözlettel:

  #45277 Reply
  Veresnè Balogh-Szabó Ilona
  Vendég

  Üdvözlöm. 2017 Ben állapították meg nikkel és kobalt érzékenységet. Kérdésem az lenne, hogy van e a cirkóniumból készült fogpótlàs helyett más, barátságosabb áru, amit tudnék készíttetni?

  #45280 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ilona
  A cirkónium fogpótlás teljesen allergiamentes, ellenben a “hagyományos” fémkerámia koronával. Nem tartalmaz fémet, éppen ezért ajánlja a szakma fémallergiás pácienseinek. Itt nincs fémváz, mely az allergiás panaszokat okozhatja, a fogmű, teljes egészében cirkóniumból készül.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fémallergia
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft