felső négyes fogkorona

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22516 Reply
  Diána
  Vendég

  Üdvözlöm,
  Pontosan 1 éve kaptam magánorvosnál felső négyes gyökérkezelt s lecsiszolt fogamra egy fémkerámia fogkoronát. A kérdésem az lenne, normális-e az, hogy pl rágózás közben/után illetve akkor, ha (ez furcsán hangzik, de) ha pl szívogatom a fogam, olyan érzés, mintha lecsúszna a korona egy kicsit, amit aztán az alsó fogsor visszanyom. Látszani nem látszik semmi, es mozogni sem mozog a korona, de most rágózás után kicsit megijedtem, ahogy hozzáért az alsó fogsor, mintha lejjebb került volna. Gondolom meg kell állni a fog”szívogatást” és a rágózást is, mert leeshet? Vagy, ez normális? Avagy menjek fogorvoshoz ismét?
  Köszönöm válaszukat eme bugyutának tűnő kérdésre.

  #22519 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diána!
  Nem jár messze az igazságtól… 🙂 Nem normális ha azt érzi, hogy „csúszik le” a korona. Nagyon ritkán előfordul az ilyen. Ezt legtöbbször a korona alatti fog állapotának romlása szokta okozni. Nyilván nem javallott a rágózás sem, de véleményem szerint egy probléma mentes korona ettől azért nem jön le.
  Mindenképpen menjen fogorvoshoz, nézesse meg a fogát, és ha nem a fog a „hibás”, akkor a korona simán visszaragasztható.

  #22520 Reply
  Diána
  Vendég

  Köszönöm válaszát 🙂 A korona nem jött le, és nem is látszik semmi eltérés, csak én érzem azt, mintha lejjebb jönne akkor,amikor intenzíven rágózom (vagy rossz szokásomnak hódolok ami a fogszívás…), s akkor mintha közelebb lenne az alsó fogsorhoz, aztán magától visszamegy vagy az alsóval ráharapok. Úgy simán, evéstől vagy úgy alapjáraton nem mozog, sem fogmosásnál stb. stabil meg minden. Még így is fogorvoshoz kell fordulnom? Külföldön élek és az itteni fogorvosom sajnos nem a legjobb.

  #22521 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diána,
  Értem én, hogy nem jött le 🙂 viszont Ön a korona mozgását érzi. Javaslom mellőzze a rágózást, és próbáljon odafigyelni a rossz szokására is. Ezek nyilván nem használnak, hiszen ezt az érzetet akkor figyeli meg, amikor ezeket teszi.
  Nem árt megnézetni, lehet nem a korona a ludas, de ezt így megmondani nehéz. Mi ilyen panasz esetén mindenképpen megvizsgáljuk a páciens érintett fogát, a koronát, megnézzük a harapását…
  De Ön dönt, ha kalkulálható, hogy mikor jön haza, egyeztethet az itteni fogorvosával is. Reméljük nem lesz gond…

  #22522 Reply
  Diána
  Vendég

  Rendben, köszönöm!

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: felső négyes fogkorona
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft