Felfúrt tejfog, nyákahártya elváltozás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31874 Reply
  Felfúrt tejfog
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr!

  A 6 éves kisfiam felső 4-es tejfogait nyár-ősz folyamán betömték, mindkettőt. Először az egyik, majd másik is begyulladt a tömést követően egy-két hónappal. Gennyzacskó keletkezett a foga felett. Emiatt felfúrták mindkét fogát, most nyitva vannak. Az egyik már másodszorra gyullad be neki. Injekciós tűvel mossuk rendszeresen, elektromos fogkefét is használunk. Már az első gennyes gyulladással egy időben a másik négyes fog előtt, a hármasnál volt három pötty szerű hólyag az ínyén. Pár hétre rá a mellette lévő 4-es is begyulladt és azt is felfúrták. A három pötty előtte, azóta is ott van. Sőt alul is vannak neki ilyenek. Pontosan már nem emlékeszem, hogy melyiket tömték még ebben a rendelőben, de alul is tömtek neki.
  Van olyan, hogy allergiás a tömőanyagra a gyerek? Mert a tömött fogai körül jelentkeztek eleinte ezek. Mára már az felső front fogak felett is lett egy nagyon apró. Van még két másik tömése, azokat máshol tömték, azok nem gyulladtak be.
  Öblögetünk… ginglisollal is kentük. A gyerekorvos szerint nyálkahártya ciszták ezek.
  Amúgy a felfúrt fogai néha annyira fájnak, hogy alig bír rágni olyankor. Ezek az apró valamik hólyagszerűek, hónapok óta ott vannak. Nem afták.
  Mik lehetnek ezek? Mivel öblögessünk? Most kamillát használunk. Jelenleg két rágófoga is kezd kibújni, nem tudom, hogy ez okoz-e ilyet.
  A felfúrt fogat, ha nem múlik a fájdalom, célszerű lenne kihúzni?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #31876 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező,
  Folyamatos orvosi kontrollt, és a gyokercsatornak szakszerű tisztítása javaslom. A fogzás gyengíti az immunrendszert, így ezzel együtt erősödhetnek a tünetek. A cél a szájüreg megfelelő tisztán tartása, mely a jelenlegi állapot javulásában is nagy segítség lenne. Tejfogat a legvégső esetben távolítunk el, annak helyfenntartó szerepe végett. Javaslom keressék fel fogorvosukat.
  Udvozlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Felfúrt tejfog, nyákahártya elváltozás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft