Fekete fogelszíneződés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31041 Reply
  Orsolya
  Vendég

  Üdvözletem!
  Felnőtt nagylányomnak rendszeresen és visszatérően nagyon sötétbarnára-fekete színűre színeződnek a frontfogai alul és felül is. Főleg a fognyaki rész és fokozatosan félig a fogak is. Messziről is észrevehetően. Emiatt már elment párszor fogkőeltávolításra de ott nem mondták neki, hogy ez fogkő vagy csak elszíneződés. Csak leszedték-eltávolították. Nem tudom mit csináltak konkrétan és a lányom sem. Ő nem kérdezte, maguktól meg nem mondták, hogy mi történt pontosan. Ínyprobléma nincs. De annyira hamar visszatér neki az elszíneződés, hogy kizártnak tartom, hogy ez fogkő lenne, Hetek alatt kezdenek visszafeketedni a frontfogak. Igen, dohányzik és kávézik, de másoknak -olyanoknak is akik fogat sem mosnak és évtizedek óta cigiznek- mégsem ilyenek a fogai. Neki meg amellett is pár hét alatt visszafeketednek, hogy mossa, fogporral is dörzsöli, ORAL-B elektromos fogkefével, stb.
  -Olvastam valami gombafajtáról (?) ami fekete elszíneződést okozhat.. Nem tudom Önök hallottak -e ilyenről vagy mi a véleményük erről. A lányomnak eléggé barázdáltak a fogai (felső nagymetsszők), a barázdákba még könnyebben el tud színeződni a fog. De ORAL-B elektromos fogkefe meg egyebek mellett ezt sem értem, hogyan tud ott bármi megülni ennyire, hogy lemoshatatlan, fogporra sem igen reagál..
  -Van -e ilyen kórkép másoknál, hogy teljes fogászati tisztítás után pár hét alatt befeketedik a fog töve aztán terjed tovább is? Mindezt ínyprobléma nélkül.
  – Lehet-e öröklötten vagy egyéb módon maga a zománc olyan porózus, hogy minden jobban megszínezi mint mások fogát? De eddig ez nem jött elő…gyerekkorában sem volt semmi baj a fogaival, lyukas foga most sincs egy sem. Fél-egyéves éves speed használat (már túl van rajta) okozhatott -e ennyire gyors fogromlást, hogy a zománc így tönkremenjen? Vannak akik évtizedekig drogoznak, fogat sem mosnak és egyáltalán nem ilyen a foguk.
  – Hasznos a vagy káros a fogpor? Néha azt gondolom,a fogpor csak még porózusabbá teszi a zománcot és csak ártunk vele. De anélkül meg talán napok alatt befeketednének a fogai.
  – Fogfehérítésre vagy fogkőleszedésre vagy mire jelentkezzen be a fogászaton? Havonta nem tudjuk megfizetni a tizenezres komplett fogkőleszedéses-polírozásos kezeléseket..olcsó fogfehérítést sem igen találni. De hogy emberien nézzen ki, havonta el kellene mennie valamilyen kezelésre ahol a frontfogakról ezt eltávolítják. Van valami más szolgáltatás aminek a keretében ezt az elszíneződést elérhető áron csinálják a fogászatok (csak a frontfogak érintettek)?
  – De a legfontosabb az lenne, hogy az OKOT megszűntessük (ha gomba okozza vagy valami specifikus dolog). A nemdohányzás-nemkávézáson kívül, lehet -e tenni valamit?
  Nagyon köszönöm ha valami iránymutatást tudnának adni! Orsolya

  #31052 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Orsolya,
  Elmondása alapján jelen panaszokat két dolog okozhatja, az egyik a fogkő, másik pedig egy gombás fertőzés. A kezelést illetően okvetlen szükség van egy teljes szájüregi vizsgálatra, esetleg kenetlevételre, és tenyésztésre, mely a gombás fertőzés diagnosztizálása miatt fontos, melyet követően meghatározható annak kezelési módja. Addig is kiemelt szájhigiénés protokoll tartása, és folyamatos fogászati kontroll javallott.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fekete fogelszíneződés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft