Fehér tömés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22968 Reply
  Diana
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Két hete cserléltek ki egy amalgámtömést az egyik felső rágófogamban.Ennek a fogamnak a belső oldalán is volt egy kis lyuk, amiből kiesett a tömés és az jó pár évig nyitott állapotban volt, de nem fájt.A fogorvos kicsit fúrta,tisztogatta azt a részt, egyszer éreztem fúrás közben,hogy enyhébben reagált.Utána minden rendben volt a foggal,jól funkcionált, nem fájt.Tegnap meg ma kicsit éreztem,azt a fogamat, nem fájt, de volt benne egy enyhe különös érzés,ami tart.Estefelé megettem egy kicsit hidegebb gyümölcsöt és akkor hirtelen belenyillalt,nem is annyira fájdalom volt inkább olyan érzés mint amikor fúrás alkalmával kissé érzékeny a fog,de elég kellemetlen volt.Ilyen érzést tapasztaltam az egyik alsórágófogamban is,abban egy hónapja cseréltek tömést,meg levolt törve belőle egy kis darab inyig,azt a fogorvos felépitette tömésből.Ez a fogam is azon a helyen,ahol levolt törve néha kicsit érzékeny,evés közbe nem szokott fájni, de néha mintha átfutna rajta valami,nem mindennap.Ezeket a tüneteket okozhatja a fehértömés?Vagy elképzelhető,hogy további kezelésre lesz szükség?Mennyi ideig normális az ilyen és ehhez hasonló tünetek észlelése?
  Válaszát nagyon szépen köszönöm!

  #22971 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diana,
  Elképzelhető, hogy a tömés cseréjét követően a fogbél begyullad. Ez egy nagyobb tömés esetén, vagy egy alászuvasodott amalgám tömés csere esetén teljesen normálisnak mondható. Ilyenkor a kavitás nagy méretű, a szuvasság eltávolításához már közel kerül az orvos a pulpakamra tetejéhez. Ha a pulpakamra nem sérül, akkor a tömés elkészíthető. Sok esetben ilyenkor alábélelést is alkalmaznak a fogorvosok.
  A fájdalom, érzékenység ebben az esetben pár napig mondható normálisnak. Amennyiben ezen időn túl is érez panaszokat, javaslom keresse fel fogorvosát a további terápiák végett.

  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fehér tömés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft