fájó bölcsességfog várandósan

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #16337 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
  10 hetes kismama vagyok és a jobb alsó bölcsességfogam körül begyulladt az íny. Pár napig kezelték ecseteléssel, tisztítással fogorvosok, de 4 nap folyamatos fájdalomcsillapítózás után tegnap délelőtt kihúzták. Már antibiotikumos kúrát is elkezdtem 3 napja. A szájsebész szerint szerencsénk volt, mert röntgen nélkül látott neki és egy rántással kijött a fog. A fogfájás azóta (17 órája) még inkább fokozódik, most már a fájdalomcsillapító is kevésnek bizonyul. A teljes féloldalam, az összes fogammal együtt fáj. alig tudom lokalizálni, már kételkedem is abban, hogy csak a bölcsességfoggal volt baj. A várandósság miatt korlátozottak a lehetőségeim gyógyszerek terén és nagyon féltem is a babámat, hogy ettől a sok fájdalomtól, (aminek nem is látom a végét), és még ki tudja mennyi ideig szedendő gyógyszerektől nem lesz-e baja. Másik félelmem, hogy a foghúzás mégsem volt olyan szerencsés és netán szükség lehet még újabb seben belüli turkálásra. Amúgy nem is varrták be. A kérdéseim ezekre a félelmeimre vonatkoznak. Alaptalanok? Sajnos most az ünnepes hétvégén minden orvosom szabadságra ment és tanácstalan vagyok, hogy kihez fordulhatnék.

  #16343 Reply

  Kedves Éva!

  Az antibiotikum szedését követően 3 4 napot mindenképpen várni kell, hogy a gyógyszer hatása ténylegesen érezhető legyen!
  Abban az esetben, ha ezt követően sem mutat csökkenő tendenciát a fájdalom, akkor mindenképpen szükséges a sebet is megmutatni (vérrög benne maradt- e sebben?), illetve a szomszédos fogak alapos vizsgálata is elengedhetetlen!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: fájó bölcsességfog várandósan
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft