Fájdalom fogtömés után

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29655 Reply
  Melinda
  Vendég

  Kedves Fogorvos! 😊

  Bal felső 5-ös fogamban egy hete cserélte fogorvosom az amalgám tömést, mert ritkán ugyan, de tompa, feszítő fájdalmat éreztem, a röntgenen elváltozás látszott a tömés alatt.

  Sajnos nem emlékszem a doktornő szavaira, hogy gyulladás vagy szuvasodás lehetett, mert a röntgen pár héttel korábban készült.

  Problémám a következő: a tömés után 2 napig fokozatosan enyhülő fájdalmat tapasztaltam, majd teljesen elmúlt. A minap viszont ismét fájni kezdett, élesen hasító, szinte áramütésszerű érzés, amely néhány pillanatig tart, majd enyhül, de el nem múlik és behatárolni sem tudom igazán.
  Az ínyemen van egy kisebb sérülés, Glykosepttel ecseteltem és jobban lett.

  Összezáráskor viszont érzem a fogam, nem fáj, nem is kényelmetlen, de megsincs rendben.
  Fogorvosom a héten szabadságon van, hétvégén van ügyelet, de nem szívesen fordulnék máshoz, ezért kérnék tanácsot Öntől.

  Lehetséges, hogy a tömés miatt jelentkezett a fájdalom újból és idővel megszűnik, vagy ez a fajta fájdalom nem lehet normális és további kezelés válhat szükségessé?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:

  Müllerné Kiss Melinda

  #29666 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Melinda
  Vélhetően a fog gyökérkezelése lesz a megoldás. Okvetlen kontrollvizsgálatot, diagnosztikai vizsgálatot és a fog további kezelését javaslom.
  Sajnos amalgám tömés cseréjekor ezzel a lehetoseggel számolni kell, az amalgám behelyezesekor sok foganyag levételére volt szükség, mely ha alá szuvasodik, további foganyag eltávolításával jár, ilyenkor már sok esetben nagyon elvékonyodik a pulpa kamra teteje, melykor már a fog gyökérkezelése is szükségessé válik.
  Üdvözlettel

  #29668 Reply
  Melinda
  Vendég

  Köszönöm a gyors választ!
  Kérek időpontot mielőbb.
  Esetleg létezik valamilyen vitamin készítmény, amely segít a fogászati problémák megelőzésében?
  Azért kérdezem, mert a gyermekkori 2 amalgámon kívűl soha nem volt panaszom, egészen amíg várandós lettem, 10 évvel ezelőtt is 3 fogam kellett kezelni, majd tavaly, kisbabám születése előtt már 2 fogat tömni kellett, ínygyulladásom is volt, amit lézerrel kezelt az orvosom, majd azóta még eggyel volt gond, ott gyökérkezelés lett a vége, az a korábban betömött fogak egyike. Ez pedig a 4. fog, amihez bő másfél éven belül hozzá kellett nyúlni, mostanra eléggé aggaszt, mivel rendszeresen, alaposan ápolom a fogaim. Mit tehetnék még?

  #29733 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Melinda,
  Melyik rendelőnkben szeretné a igénybe venni szolgáltatásunk? Van rendelőnk Miskolcon, Nyíregyházán, Hajdúszoboszlón, és Budapesten.
  Amennyiben kiválasztotta rendelőnket, kérem küldje el nekünk telefonos elérhetőségét, hogy rendelőnk felvehesse Önnel a kapcsolatot
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Fájdalom fogtömés után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft