Fájdalmas gyökérkezelt fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15039 Reply
  Dinny
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/nő!

  A bal alsó 4. fogamat hónapokkal ezelőtt gyökérkezelték. Nem volt rá panaszom elég sokáig. Majd „bedurrant” a mellette lévő 5.,szintén gyökérkezelt fogam, amiről a fogorvosom úgy döntött, hogy ki kell húzni. A húzás után a 4. fog felszíni tömése háromszor is kiesett (gondolom, nem volt, mi „odafogja, az 5. fog hiányában).
  Végül egy másik fogorvos nagyon szép, és végre tartós felszíni tömést készített a 4. fogamon. Hetekkel utána sűrűn éreztem elenyésző fájdalmat az említett fognál, és „gumót” tapintottam ki alatta az ínyemben.
  Voltam röntgenen, ahol azt mondta az orvos, hogy nem szabadott volna gyökérkezelés után egy amellettit kihúzni, mert csontfelszívódást lát (úgy emlékszem, ezt a szót használta, a röntgen képen pedig mutatta, hogy a gyökér csúcsánál egy fekete folt van).
  Most már 5. napja, hogy ez a 4. fogam borzasztóan fáj, elviselhetetlenül feszít és az arcom is kezd napról napra dagadni.
  Tudom, hogy nagyon sürgősen mennem kéne orvoshoz, de rettegek attól, hogy bármit is csinálna, az érzéstelenítő nem használna a gyulladás miatt (egyébként sem szokott elegendő lenni fogászati kezeléseknél egy injekció). Sajnos nem egyszer jártam már úgy fogorvos után, hogy még elviselhetetlenebb fájdalom lépett fel a „bolygatás” miatt.
  Cataflamot szedek és hidegvizes borogatást teszek rá, de úgy látom, semmit sem ér.
  Tudna nekem valami megnyugtatót írni, hogy végre összeszedjem a bátorságomat? Lehetséges, hogy nagyon fog fájni, ha bármit is csinálnak vele, és hogy még rosszabb lesz?

  Köszönettel: egy nagyon félős beteg 🙂

  #15046 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Dinny!

  A fogorvostól mindenki fél, nem szívesen járunk oda ahol várhatóan fájni fog a beavatkozás de azt gondolom, hogy most nem lehet elkerülni a látogatást. Minél inkább halogatod annál nagyobb lesz a baj, ami magától bizony nem múlik el. Az érzéstelenítésnél majd érdemes lenne előre szólni, hogy nem szokott hatni a szokásos dózis, úgyhogy adjanak többet. Készülj fel a kezelést követő otthoni vészhelyzetekre, legyen cataflam, kérj receptet, ha fogyóban van, kérj másra receptet pl Dalacin ha az előző nem hat eléggé, legyen jégzselé, vagy jég a fagyóban, és nem árt ha beszerzel valakit aki elkísér a kezelésre. A magán fogászatok egy részénél a kísérő nyugodtan jelen lehet a kezelés közben, nálunk ez pl bevett gyakorlat. Ha mindent előkészítettél tudatosítsd h rajtad már nm múlik semmi és jelentkezz be a dokihoz. Bátorság, menni fog. Szurkolunk, Vdent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Fájdalmas gyökérkezelt fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft