Érzékeny fog tömés után, 5 hónappal.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17669 Reply
  Dülk Fanni
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Augusztusban betömték az egyik felső 14-es fogamat. Mivel nem illeszkedett tökéletesen az aló fogamhoz, a kezelő orvosom túlságosan is belecsiszolt a tömésbe és habár a nyomás megszűnt, mélyre sikeredett a fog barázdája . Egy-két napig érzékeny volt de elmúlt, ám rá 5 hónapra (januárra) erős érzékenységi tüneteket mutatott. Eleinte enyhén, csak nagyon forró vagy hideg ételekre, italokra de, ma már minden olyan hőmérsékletűre ami eltér a számban lévő hőmérséklettől. Keményebb ételre való harapásnál (kenyérhéj) tompa fájdalmat is érzek pont ott ahol a tömés van. Másodszorra van betömve, mert az előző kiesett 8 év után de, ugyanígy egy felszínű tömés lett elhelyezve.
  A héten tervezem a kezelését, csak szeretném tudni hogy mire számíthatok. Mitől lehet? És milyen kezelést alkalmazna erre?

  Előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Dülk Fanni

  #17673 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Fanni, Sok minden okozhatja a panaszt, látnunk kellene. Attól függően hogy mennyi fog anyag lett eddig elvéve(menyire van közel a pulpa) esetleg meg lehet próbálkozni egy gyógyszeres ideiglenes, majd záró töméssel. Valószínűsíthető azonban a gyökérkezelés szükségessége, legvégső esetben a fog eltávolítása is. Rtg diagnosztikás vizsgálattal konkrétabbat tudnánk javasolni. Sok sikert, üdv, Vdent

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Érzékeny fog tömés után, 5 hónappal.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft