érzékeny fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20880 Reply
  Nagy Melinda
  Vendég

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!
  Az első (nyuszifogamról van szó. Előlről tettek bele tömést. Azóta folyamatosan érzékeny a fogam, még a levegővételre is. A kedves doktorom azt mondta nincs mese, gyökérkezelés kell, így belülről csinált egy hatalmas lyukat. Nos, ezen a lyukon keresztül már 3.hete húzgálja állítólag az idegeket kifelé. Mindig el kell telnie egy hétnek, de addig vigyázzak, ne kerüljön bele valami. Ekkora lyukkal szinte lehetetlen. Kérdezem én, hogy teljesen nem lehet egyszerre kiszedni az idegeket, vagy legalább pár napos eltéréssel? a fogam kihúzása aggaszt a legjobban, hisz előlről van. Nagyon érzékeny a fogam, szinte enni sem tudok, és ezt már neki is mondtam, de nem értem miért nem lehet többször mennem hozzá, hisz szendvedek már 3 hete.
  Tényleg ilyen körülményes egy gyökérkezelés??
  Várom megtisztelő válaszát!
  u.i. : esetleg valami gyógyszer vagy praktika van az éles fájdalom ellen a fogkrémen kívül??

  #20882 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Melinda!

  Gyökérkezelés során fontos törekedni arra, hogy a fogat ideiglenesen gyógyszeres töméssel lássuk el. Ez megakadályozza, hogy tovább fertőződjön a gyökér. A nyitva kezelés , mi az Ön esetében fennáll, maximum 4 napig javasolt, vagy akkor, ha folyamatosan genny ürül. Javasolt inkább két három naponta megismételni a gyógyszer cseréjét. A fájdalom azért állhat még fent, mert ilyenkor a fog tartószövetei is gyulladásban vannak, hiába nincs már ideg a fogban. A gyökérkezelés valóban türelemjáték, de javulás csak az ideiglenes tömés behelyezésével várható.
  Addig is óvatosan érdemes szívogatni, nem harapni, tompa csörős fecskendővel átöblögetni (utóbbit csak akkor, ha megmutatják )
  A fog húzásától nem kell tartani.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: érzékeny fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft