Érdeklődés

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #44203 Reply
  Csontos Pál
  Vendég

  T. Cím!
  Voltam magán fogorvosnál kb egy hónapja. Azzal a tünettel mentem, hogy az alsó fogsor, a számról jobbra eső 5-6 fog hosszan valami fáj, nagyon. Olyan, mint ha az ideg nyomná.
  Röntgen készült, de ott nem talált a doktornő semmi bajt, csak enyhe fogkövet, amit le is szedett, nehogy az okozzon gyulladást. Azóta hol jobb, hol nem. Most pár napja esténként csak, {nappal jó} ismét erősebben érzem a fájdalmat.
  Csak a Panadol gyógyszer segít rajta. Hiába használtam a Gengige gélt, nem használt semmit. Néha a paradontax segít enyhén, ha bekenem az inyem. Olyan érzes leginkább, mint ha ráharapna az ember valami keményebbre és a fog megnyomná lent az alatta lévő rosszat. Ínyem azóta már nem gyulladt.
  Mi lehet a baj?
  Lehet erős fogíny gyulladás?
  Visszamenjek, vagy elképzelhető hogy a Covid útó hatása is lehet, ami az idegre ment?

  #44255 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Pál

  Látatlan nagyon nehéz korrekt válasszal szolgálni. Amennyiben a röntgen felvétel negatív, és továbbra is panaszos, érdemes további vizsgálatokat végezni. Fontos tudni, hogy a fognyak érintett e, annak érzékenysége jelentkezik, vagy pontosabb, informatívabb diganosztikai vizsgálat szükséges. Ilyen esetekben orvosaink többek között fogászati CBCT vizsgálatot végeznek, melynek kiértékelését követően a probléma diagnosztizálható. Javaslom okvetlen jelezze problémáját kezelőorvosának.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Érdeklődés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft