érdeklődés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26340 Reply
  Tomi
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!A kérdésem az,hogy gyökérkezelésnél miért van az,hogy a gyökértömés van amikor rövid illetve van amikor hosszú?Melyik a jobbik verzió,ha lehet így fogalmazni?Köszönöm válaszát!

  #26348 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tomi
  Nem értjük a kérdést? Mi rövid és mi hosszú? A kezelés időtartamára gondol?
  Üdvözlettel

  #26363 Reply
  Tomi
  Vendég

  Tisztelt Orvos!A gyökértömésre gondolok,mert röntgenen megnéztem a dokim,s azt mondta,hogy a gyökértömés kicsit hosszabb lett,s ezért újra kellett kezelni a fogam,mert be is gyulladt,s injekciót is kaptam.De azt is mondta,hogy van amikor rövid,olyan is volt már,de olyankor nem kell injekciót adni a gyökértömés kivételénél.Kérdésem,hogy ezek hosszabb v rövidebb miért alakulnak ki,pl.a fog miatt,v az orvos hibázik?Köszönöm válaszát!

  #26377 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Tomi,
  A túl hosszú gyökértömés azt jelenti, amikor a gyökértömő anyag túlér a gyökércsúcson, a túl rövid pedig azt, amikor valamilyen anatómiai probléma miatt a gyökércsatorna nem tágítható fel teljes hosszában (pl: görbület). Akkor komplikáltabb az eset, amikor a gyökértömés túlér a gyökércsúcson, ekkor gyulladás alakul ki, hiszen a szövetekben idegentest reakciót vált ki. Ez sajnos előfordul a endodonciai folyamatok során. A túl rövid tömés okozta problémát orvosolni maximum rezekcióval lehet (gyökércsúcsi csonkolás), a túlérő tömésnél pedig a fog újra kezelése oldja meg a problémát.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: érdeklődés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft