Enyhe fájdalom

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25026 Reply
  Nóri
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor úr!
  Azzal a problémával fordultam a fogorvoshoz,hogy enyhén feszeget alul az utolsó fogam(7-es ).Van rajta kis elváltozás de a fogorvos szerint az nem gond,múltkor sem kb.fél éve(akkor tünetmentes volt)most sem akarja bántani(nem tudom ez jó döntés-e) azt mondta felesleges meg szerinte nem az okozza ezt az érzést,áttisztogatta a fogsoromat,de nem volt fogköves, kért röntgen felvételt az előtte lévő fogamról,ami néhány hónapja lett tömve és nagyobb felületü tömés van benne meg a bölcsességfog környékéről.Bal oldalt nincsenek bölcsesség fogaim azt mutatta ki a röntgen kb.fél éve.Előfordulhat,hogy jobb oldalt mégis kinőhetett iny alatt attól,hogy balodalt nincs?Egyébként a családunkban sem anyai sem apai ágról senkinek sincs bölcsesség foga.Az előbb emlitett enyhe,tompa fájdalmat mi minden okozhatja?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #25027 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nóra,
  Amennyiben a rtg felvétel nem mutatta ki a bölcsesség fogat, az valószínűleg nincs is, és nem is lesz.
  A fájdalom okát így nem tudjuk megmondani, javaslunk panoráma röntgen vagy CT vizsgálatot, annak kiértékelését, és eztán egy fogászati konzultációt
  Üdvözlettel:

  #25077 Reply
  Nóra
  Vendég

  Kedves Fogorvos!
  Készittettem röntgen felvételt a hátsó hetes fogamról és annak környékéről,semmilyem elváltozás nem volt kimutatható a röntgen alapján,az előtte lévő tömött fog rendben van,a bölcsesség fog nincs és a hetes sem okozhat gondot a doktornő szerint.Bár az barnás feketés egy csikban,azt mondta az minimális valami ami még nem szorul javitásra.Mivel nem lett meg az ok azt javasolta várjunk pár hetet és ha nem múlik a feszegetés akkor van rá mód,hogy szilikonos védő réteget csináltassak a fogamra lenyomat alapján,amit ő levesz a technikus meg kidolgozza-ha jól értelmeztem.Azt mondta az védi a fogat,mert ez lehet idegi alapon is ha sokszor összeszoritom a fogaimat.Mit jelent ez a szilikonos megoldás és mi a pontos neve ennek az eljárásnak?Sajnos nem jegyztem meg.Ez a megoldás egy fogra alkalmazható vagy az egész fogsorra kell?Mert a panaszt csak az emlitett egy fog esetében tapasztalom.Nem lenne mégis jobb megoldás a minimális elváltozás ellenére is inkább ellátni azt a fogat?Mitől függ,hogy egy fogat kell-e fúrni vagy tömni vagy még várhat?
  Válaszát előre is köszönöm!

  #25087 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nóra,
  Sajnos nem tudom, hogy ez a szilikonos védőréteg mit takarhat. Harapásemelőre gondolok, de a leírtak alapján sajnos nem tudom mire gondolhatott a doktornő. Így nem tudom megmondani azt sem, hogy a teljes fogsorra alkalmazható e.
  Mi úgy gondoljuk, jobb a bajt megelőzni, így ha minimálisan is, de elváltozást látunk egy fogon, akkor kezeljük azt. Hogy Önnek egzakt választ tudjunk adni, látni kellene a szájüreget. Valóban egy kezdetleges szuvasság, vagy fogkő? Ez a leírtak alapján nem megállapítható.
  CT vizsgálatot pedig azért javasoltunk, mert a lehető legrészletgazdagabb és pontosabb diagnosztikai eszköz, mellyel a diagnózisok konkrétan felállíthatóak. Sok esetben tapasztaljuk, hogy hasonló érzetnél a röntgen felvétel negatív, viszont CT vizsgálat alkalmával már látjuk pontosan a granulomát a gyökércsúcson, mely okozhat ilyen tüneteket.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Enyhe fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft