Elszíneződött fogak

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #41181 Reply
  Éva
  Vendég

  Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr!
  28 éves nő vagyok. Az utóbbi időben látványosan és rohamosan elkezdtek elszíneződni az alsó fogaim. Néhány hete jártam fogorvosnál, fogkövet eltávolították, illetve fogfehérítést végeztek. Nagyon szép fehérek lettek a fogaim. Mindez kb. 3-4napig tartott, ezt követően fokozatosan szürkültek, sárgultak meg a fogaim, ugyanarra az állapotra, mint a beavatkozás előtt volt. Nagyon zavaró, és esztétikailag sem túl szép látvány. Mitől színeződhet el ilyen hirtelen? Kávét fogyasztok, de ez korábban is így volt. Kérem, ha tud javasolni valamit, amivel megelőzhetném, illetve eltávolíthatnám a jelenlegi elszíneződést, nagyon megköszönném!
  Üdv,
  Éva

  #41192 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Éva
  A fogak elszineződésére hatással vannak a fogyasztott ételek és italok is. Érdemes vizsgálni a étkezési, Valamint szájhigiénés szokásokat. Fogfehérítést követően kifejezetten ellenjavallt a színező ételek és italok fogyasztása minimum 2 hétig. Dentálhigiéniai kezelést követően érdemes személyre szabott konzultációt kérni, mely alkalommal kiválasztható a megfelelő fogkefe és fogkrém és egyéb szájápolási szerek, öblögetők, melyek segítenek önnek fogszín megőrzésében.
  Üdvözlettel

  #41444 Reply
  Körmendiné Németh Anett
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/doktor úr!

  3 gyermekem van 4, 6 és 8 évesek rendszeres fogápolás mellett is fekete foltok/elszíneződések vannak a fogaikon. A legnagyobbat vittem többször is polírozásra de az elszíneződés hamar visszatért. Kérdésem hogy ez maradandó? Mit lehet tenni ellene? Elektromos fogkefét használunk van esetleg más itthon is használható fogápol@si eszköz ami segíthet? Nagyon várom a válaszát!
  Köszönettel Körmendiné Anett

  #41450 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anett,
  Fontos lenne egy orvosi vizsgálat, és egy dentálhigiéniai tanácsadás is Önöknek. A fekete foltok többnyire szuvassgára utalnak, ennek vizsgálata ajánlott. Ezt követően lehet dentálhigiénikus kollegával, vagy a gyermekfogszakorvossal egyeztetni a szájápolási lehetőségekről.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Elszíneződött fogak
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft