első fogak tömése

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #28878 Reply
  Nikolett
  Vendég

  Üdvözlöm!
  Az felső 2-es 3-as fogamat a régi fogorvosom előlről tömte be, ráadásul a kettőt egybe tömte így a fogselymet se lehet használni a két fog között… Nagy bumszli az egész tömés, illetve nagyon el van színeződve, iszonyatosan sárga. A Fogorvos azt mondta, hogy az egészet ki kell húzni, vagy koronát rakni rá, olyan sok a tömés benne… Vajon egy rendes fogorvos meg tudja csinálni, úgy hogy azt a „bumszli” tömést kicserélni, egy kisebbre? Lehet olyat hogy a tömést kicsinyíti? Mert sokkal több tömést rakott a fogamra, mint amekkora maga a lyuk volt….
  Köszönettel

  #28893 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Nikolett
  Vélhetően Vannak meg lehetőségek, hogy fogai esztétikusak és szépek legyenek. Javasolnék egy személyes konzultációt és vizsgálatot, hogy a lehetőségeket megbeszélhessük
  Üdvözlettel

  #28904 Reply
  Robi
  Vendég

  Tisztelt doktornő /úr!

  12 éves lányomnál fogszabályozást kezdtek el. Kisgyerek kora óta rendszeresen járunk fogorvoshoz, rossz foga nincs, tömése még nem volt. Már pár éve is mondta a fogorvosunk, hogy majd fogszabályozás fog kelleni. Ezért amikor mentünk hozzá, mindig kérdeztem nem kell-e még menni. A jobb oldali szemfoga nem jött le, ebben egy korán kihúzott tejfog is közrejátszott. Közben iskolafogászaton (ahol ugye én nem vagyok ott) másik fogorvosok mindig említették a lányomnak, hogy fogszabályozás szükséges.
  De azt nem tudta jól visszaadni a gyermekem, hogy ez jelen időt jelent-e.
  Mindezt csak a végkifejlet miatt írom le.
  Tavaly nyáron mikor kérdeztem a saját fogorvosunkat már ő is mondta, hogy kéne.
  Mivel nálunk vidéken nagyon hosszú a várakozás, ezért Pesten a Heim Pál Rottembiller utcai gyermek fogszabályozó részlegéhez mentünk. Itt is fél évbe telt mire a szájába került a héten a készülék.
  Itt a probléma.
  A felső fogívét kezdték szabályozni csak (az alsót is kell). Beragasztott készüléket kapott, amely a hátsó őrlőfogakon egy – egy gyűrűből és a szájpadláson átívelő „drót”-ból áll, valamint éjszakára kiegészül egy nyakpánttal és egy”bajusznak” nevezett elemből, amely további tolóhatást fejt ki. A behelyezése esti fénynél kifejezetten művészet, a gyereknek szenvedés. Ha jól emlékszem fél vagy egy évig kell hordani. A fogívekre rögzített készülékek csak ezután jönnének.
  Természetesen a doktornő ismertette felhelyezés előtt a készüléket, kérdezgettem én is nincs-e más lehetőség, de erre azért nem számítottam…Állítólag máshogy nem lehet elég tolóhatást kifejteni.
  Bárhogy böngészem a netet, ezt a fajta megoldást sehol sem látom.
  Folyamatosan irritálja a nyelvét a drót, nem tud rendesen enni, nyelni, az első fogaival majszolgat mert fájnak is a hátsók, (nyilván a kezdeti állapot a fájás…remélem…), úgy beszél azóta mint egy beszédhibás, az alvás sem egyszerű…
  Most különösen fejlődésben van, sokat eszik(evett idáig).
  Mivel ennyire rontja a készülék az életminőségét, egy hetet beszéltünk meg az egyébként nagyon fegyelmezett lányommal türelmi időnek.
  Egyetlen kérdésem az volna létezik-e más, kíméletesebb megoldás?
  Főleg azért bánt ez a dolog, mert kiskora óta, rendszeresen hordom fogorvoshoz, egy szóra elvittem volna előbb is fogszabályzásra, korábban még a kivehető ill. a rögzített két fogíves vetődött fel, de nem bajusz meg keresztdrót, stb. drasztikus megoldások.
  Az őt kezelő doktornő is gyakorlott szakember, privát is rendel (megnéztem a neten), más megoldást mégsem mondott.
  Ennek fényében kérdezek. Bizonytalan kimenetelű dolgokba nem mennék bele (adjuk ki a pénzt, aztán majd meglátjuk), hanem csak, ha van reális alternatíva, amit esetleg csak azért nem mondtak mert nem privát rendelőben voltunk.

  Köszönettel: N.R.

  #28919 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Róbert
  Kérdését továbbítottuk szakorvosunk reszeee, aki pár napon belül választ ad kérdésére
  Üdvözlettel

  #28924 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Róbert
  Egyeztettünk szakorvosunkkal, aki javasolna Önöknek egy személyes konzultációt. Védelmezi, hogy a készülék oka a disztalizáció, melynek egyéb alternatívái is léteznek a fogászatban.
  Azt okvetlen tudnia kell, hogy más rendszerek és lehetőségek állnak rendelkezésére egy TB által finanszírozott rendelőnek, mint egy magánpraxisnak.
  Szakorvosunk ha gondolja örömmel áll rendelkezésükre Budapesten, mely alkalommal minden kérdésünkre válaszol, és ismerteti az egyéb lehetőségeket is.
  Üdvözlettel

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: első fogak tömése
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft