Előre tájékoztatás térítésről és karton átkérés

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32214 Reply
  B.K.
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!

  Érdeklődni szeretnék köteles vagyok-e kifizetni olyan költséget, amiről nem lettem előre tájékoztatva?

  Korábban ha nem OEP-es tömést kaptam, vagy szükséges volt valamely térítés ellenében alkalmazható anyag hasznàlata, akkor arról a székben tájékoztatást kaptam illetve dönthettem, hogy kérem-e. Most csak a búcsúzàskor kaptam meglepődve egy szàmlàt.

  Másik kérdésem pedig hogy fogorvos váltás esetén àt kell-e kérnem a kartonom illetve a tàrolt információkat megkaphatom-e,mint pl.korona előtti harapás nyom? Sőt az elkészült koronàm paraméterei is le vannak mentve ennél az orvosnál,akitől úgy érzem sajnos váltani készülök.

  Köszönöm!

  #32230 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves BK
  Igazán nem értjük a problémát. Az sem egyértelmű, hogy körzeti ellátást vett e igénybe, vagy magánellátást.
  Azt viszont tudjuk, hogy fogorvos váltás esetén nincs szükség a karton átkérésére, elektronikusan tárolt adatait az EESZT rendszer tárolja, melyre az Önt kezelő fogorvos szükség esetén rálát.
  Társadalombiztosítóval szerződésben együttműködő körzeti fogászat lehetőségeiről nem bírunk kellő információval, így azokban tájékoztatást adni nem tudunk.
  A körzeti ellátások finanszírozási köréről, a térítéses kezelésekről az OEP honlapján tájékozódhat.
  ÜDvözlettel:

  #32238 Reply
  B.K.
  Vendég

  Köszönöm vàlaszukat.

  Gondoltam egyértelmű, hogy körzetinél voltam, különben nem lepődtem volna meg a szàmlàn.

  Azt jó volt megtudni, hogy van egy ilyen elektronikus rendszer,amire az új orvos is ràlàt. De szerintem a koronàm paramétereit csak a saját rendszerébe mentette le. Mondta mikor elkészült, hogy ha bármi gond lenne ezzel, akkor bármikor újra tudja önteni. De mivel egy éves korona,az új orvosnak szerintem nem is kéne új mintát vennie, hanem a lementett adatokat hasznàlva el tudná készíteni. Már ha hozzá tudok jutni ehhez?

  Köszönöm szépen előre is az újabb vàlaszt!

  #32239 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves B.K
  Sok körzeti rendelő folytat magánellátást is ( megkülönböztetett rendelési időben)
  Rögzített pótlásának lenyomatát, nem tárolják. A korona paramétereit szintén nem tárolják, a “lenyomatok” digitális tárolására akkor van lehetőség, ha az nem manuális módon került vételezésre, hanem digitálisan, egy speciálisan erre tervezett Scanner segítségével.
  A koronakat Fogtechnika készíti, a fogorvos által megküldött minták alapján, melyre garancia is biztosított. A régi minták újra nem használhatóak, és új pótlás készítésénél a csonkok vizsgálata, és azok kezelése is szükséges.
  Üdvözlettel

  #32241 Reply
  B.K.
  Vendég

  Nem,ez körzeti ellátás volt,körzeti időben. Így ki kell fizetnem a végén benyújtott szàmlàt? Fog tömést csinàlt OEP-es töméssel,de állítólag valamilyen 6.000Ft-os alàbélelés is kellett a tudtom nélkül.

  Koronàval kapcsolatban, egyre biztosabb vagyok abban, hogy ezt az egy éves koronàmat, nem is fogtechnikussal csinàltatta, hanem ez csak egy rendelői műanyag, azért is rendelkezik a paramétereivel.

  #32244 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves BK
  Ahogy korábban is írtuk Magánrendelőként nincs pontos információnk a körzeti ellátás nyújtotta támogatásokról, illetve annak finanszírozásáról.
  Üdvözlettel

  #34055 Reply
  T.
  Vendég

  Fel eve sz*rakodunk egy fogammal a korzetisnel, meguntam, elorelepes nincs, mennek masik fogorvoshoz, kineztem egy jo szakembert, ot valaszthato, mint uj korzetis, hogyan mukodik ez?

  #34063 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves T.
  Továbbra sem tudunk tájékoztatást adni a körzeti ellátás lehetőségeiről. Rendelőnk magánellátásban dolgozik, nincs szerződésünk a Társadalombiztosítóval, így nem is tudjuk azt sem, hogy a körzeti rendelőnk közötti „átjárás” hogyan lehetséges.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Előre tájékoztatás térítésről és karton átkérés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft