Előny/hátrány

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25590 Reply
  Andrea
  Vendég

  Megelőző vizsgálaton vettem részt tervezett terhesség miatt, ahonnan 1 barázdazárással, 2 töméssel távoztam. Utóbbiak nem lyukas fogra kerültek, hanem pici zománchibára a metszőfogakon (apró, sekély bemélyedés), mivel az előző babavárás során fogköves lettem – megelőzésként. Még szoptatok is. Utólag jöttem rá, hogy nem örülök annak, hogy „feleslegesen” idegen anyag került a számba, bár a doktornő megnyugtatott, hogy szoptathatok és a terhesség is rendben lesz. Viszont a frontfogam felső harmadán van így tömőanyag elöl, az icipici sekély bemélyedés helyett, amit én észre sem vettem. Három kérdésem van. Egyrészt, hogy tényleg megnyugodhatok-e, nem tettem rosszat a babáknak (olvastam, hogy kioldódhatnak káros anyagok a fehér tömésekből)?. Ha a száj nyálkahártyára került (véletlenül) valamelyik tömőanyag rétegből, akkor felszívódik-e anyatejbe? Illetve el lehet-e (kell-e) távolítani metszőfogról a tömést a fog károsítása nélkül? Köszönöm: egy aggódó anyuka.

  #25601 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Andrea,
  Aggodalomra oka nincs. A tömőanyag nem tud problémát okozni ha rákerül a nyálkahártyára, nem szívódik fel az anyatejbe. Tömést nem lehet eltávolítani a fog további károsodása nélkül.
  Azt gondolom, a legjobbat akkor tesz, ha a szája és fogai teljesen rendben vannak, orvos által folyamatosan kontrolálltan. A terhesség alatt nem szokatlan, hogy a kis szuvasságok tovább romlanak, hogy a foggyökerek begyulladnak. Ezek sokkal nagyobb kellemetlenségeket okoznak, mint egy tömés.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Előny/hátrány
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft