Elhalt rágó fog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #46899 Reply
  Bodó Anita
  Vendég

  Tisztelt doktor Úr/doktornő!
  Tanácsát szeretném kérni abban, hogy a bal oldalon alul a hátsó rágó fogamból letört egy darab és volt rajta egy kis lyuk de már hónapokkal ezelőtt törött le. Mutattam a fogorvosunknak aztmondta akkor H meg annyira felszínes nem tud vele mit kezdeni így hát én sem foglalkoztam vele . De sajnos olyan mértékű lett a lyuk hogy mostmár nagyon zavaró de nem szeretném hogy kihúzzák . Ma elmentem ugyanahhoz a dokihoz és aztmondta hogy rossz allapotu a fog és hogy el van halva ki kell húzni essék túl rajta . De az az igazság hogy sajnos ott azon az oldalon csak pont ez az egy fogam van hátul és ha azt kihúzzák nemtudok majd min rágni . Persze tudom az én hibám is mert elhanyagoltam. Kérdésem az lenne hogy esetleg nincs erre más megoldás ? Esetleg gyökèr kezelés amivel még menthető lenne a fog ?
  Köszönöm szépen előre is a válaszát!
  Anita

  #46908 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita!
  Leírása alapján valószínűsíthető, hogy az említett fog már gyökérkezelt, ebben az esetben újbóli gyökérkezelésre nincsen lehetőség. Amennyiben a korona erősen károsodott (jelentős része letört), úgy gyökércsapos korona készítése lehet megoldás, de annak előfeltétele a megfelelően gyökérkezelt, a gyökércsap befogadására alkalmas gyökércsatorna megléte.
  Amennyiben a fog már nem menthető meg, úgy valóban az eltávolítás mellett kell döntenie. A foghiányt pótolhatják implantátummal, vagy a két szomszédos fog lecsiszolását követően többtagú fogpótlás készítésére is van lehetőség.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Elhalt rágó fog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft