Egy általános/gazdasági, + 1 szakmai kérdés!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14146 Reply
  Kiss Virág
  Vendég

  Tisztelt Válaszadó!

  VÁLASZTÁS ELŐTT!
  Meleg kérdés a kánikulában, amire nem lehet egyszerű válaszolni, főleg őszintén, hiszen a szolgáltatók nem kötik senki orrára az üzleti terveiket, és a haszon kulcs százalékát! (Ellenben senki nem kíván balek lenni, Én legalábbis nem. Eü. kérdésben főleg.)

  TEHÁT!
  „Cirkón korona, 57.000 Ft helyett, 39.500 Ft!”
  Vagy!
  „64.000 Ft helyett 29.990 Ft: Cirkón korona panoráma felvétellel, teljes fogkő-eltávolítással…”

  -Egy ismerősöm 100e. fölötti HUF-ért kapta a Cirkont/db! Nem Czinkóczkynál stb.
  Hallottam egy fogorvostól, hogy ezen szakma területén sem ismeretlen a fekete piaci anyag beszerzés. Pl. tömések tekintetében is ect.

  „Professzionális fehér fogtömés (normál méretű): 14.000 Ft helyett, 11.500 Ft. Fog felépítése fehér tömőanyagból (nagy): 16.000 Ft helyett, 13.500 Ft”

  -A Cirkonnál is előfordulhat ez! Szóval, miként lehet a fent leírt 2-3x-os árkülönbség? Extra profit, és/vagy silány anyagok, fogtechnika árak…?
  -És egy szakmai kérdés! A cirkon koronánál is gyakorlat a próba ragasztás? Mert egy szakember ezt nem alkalmazza, mondván, hogy törékeny az anyag!

  Érdeklődve várja, csak remélten, őszinte válaszát: Kiss Virág 🙂

  #14148 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Virág!
  Érdekes témát hoztál fel, de sajnos úgy érzem, nem biztos hogy erre jött létre ez a fórum. Az árkülönbségekről: szabad piacgazdaságban élünk, ahol mindenki úgy határozza meg az árait ahogy neki tetszik és az egyes árképzések mögött számos, egyedi indok húzódhat meg. Azt nem gondolom, hogy azért mert akciós egy szolgáltatás, máris félgőzzel dolgozna rajta az orvos vagy a fogtechnikus, vagy esetleg fele annyi lenne rá a garancia határideje. Azonban itt is érdemes árérzékenynek lenni, és odafigyelni a részletekre, mint minden nagyobb értékű vásárlásnál.
  Ha valaki megszerzi és megszolgálja a bizalmadat ezen a területen, akkor az ár kisebb mértékű eltérése másodlagossá válhat számodra is.
  A próba ragasztásról: mi szeretjük ideiglenesen beragasztani a fogműveket (anyagtól függetlenül), úgy gondoljuk ez is része a gondos kezeléseknek, hogy csak akkor ragasztunk véglegesre, ha az hordásnál is tökéletesen funkcionál.
  Szívélyes üdvözlettel, Farkas István

  #14410 Reply
  Kiss Virág
  Vendég

  Kedves István!
  Köszönöm a választ!
  Azt írod – viszonozva a tegeződést -, hogy „…érdemes árérzékenynek lenni, és odafigyelni a részletekre, mint minden nagyobb értékű vásárlásnál”. Nos, ezt a célt szolgálta az előző levelem is, de a részletekre figyelés csak akkor tud megtörténni, ha kellő szakmai alappal, ismerettel rendelkezünk egy témában. Vagy tudsz olyan általános segítséget adni, mint „részletekre figyelés”, ami nem igényli a teljes paraván mögé látást, a piacgazdaság szabad/os/ságában, ami ugye gátat szab, az infó szerzésben, egy határon túl?
  De pl. egy tömés esetében, tudható-e, hogy milyen generációs anyaggal ténykedik az orvos? Vagy, ami számomra a megfelelő hozzáállást jelenti, hogy tájékoztatást kap a páciens a lehetőségekről, s majd dönt az ismeretek fényében!
  Természetesen az világos, hogy a bizalom kialakulása után az árak némi emelkedése nem jelenthet ‘sátorbontást’!
  Ugye érthető a dilemmám, hiszen mindenki ‘ebben a papucsban jár’, ha leveti a ‘munka köpenyét’?!
  /Kaphatnám a választ az e-mail címemre, mert nehezen találtam vissza az oldalra, s így látnám a válasz megtörténtét is?! De lehet, hogy ez számodra lenne több idő?!/

  Üdvözlettel: Kiss Virág

  #14414 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Virág!

  Ha jól látjuk a rendszerben, a kérdését vendégként tette fel, azaz nem regisztrált az oldalunkra, mielőtt új témakört hozott volna létre.
  Ebben az esetben az űrlapnál megadott e-mail címet nem menti el a rendszer, így nem is tudná az Ön e-mail címére kiküldeni az értesítőt.

  Amennyiben beregisztrál az oldalunkra és itt a témakör oldal tetején rákattint a „Feliratkozás” gombra, akkor már kapni fogja az e-mail értesítőt is a rendszerről.

  Erről bővebben a Fórum használata – GYIK oldalon olvashat:
  https://merjmosolyogni.hu/forum-hasznalata-gyik

  További szép napot kívánunk!

  – A Merjmosolyogni.hu csapata

  #14437 Reply
  Kiss Virág
  Vendég

  A regisztráció megtörtént, várom a választ! 🙂

  #14448 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Virág!
  Azt gondolom, hogy a bizonytalanságokat a kérdés feltevéssel jól el lehet mulasztani. Egyszerűen hívd fel a kiválasztott rendelőt és kérd a kezelőorvost akihez menni szeretnél előzetes infók alapján. Meg fogod látni mennyire empatikus, mennyire türelmes és szimpatikus számodra, miközben a kérdéseidre válaszol. Bármire rákérdezhetsz, a tömő anyag típusára, a garanciákra, az érzéstelenítésre, az akciós miért akciós, stb stb. Ha csak megy a köntörfal, nem elég tájékozott, vagy nem türelmes, máris hívhatod a következő számot. Üdv, FI.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Egy általános/gazdasági, + 1 szakmai kérdés!
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft