dudor az ínyen

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17041 Reply
  Lucia
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos!
  Körülbelül két hónapja fogkőeltávolítás után megjelent az alsó jobb és bal egyes fogam tövénél az ínemem egy dudor, elmentem vele a fogorvoshoz megállípította hogy létrejött egy tasakom és elég nagy csontveszteségem lett.
  Elmentem Parandontológushoz, ahol csináltak egy kürettárást rménykedve abban, hogy ezzel megindul a csontosodás viszont a dudorról nem igazán derült ki hogy mi ez? Annyit mondott az orvos, hogy el kell múlnia. Pár nap múlva apadni is kezdett pár hét múlva szinte teljesen eltűnt két hetes kontrollon azt mondták jól néz ki lett egy kis tapadás legközelebb februárban kell mennem véglegesen megnézetni. Olyan problémám lenne, hogy ez a dudor bármilyen apró gyulladás következtében visszajött, most volt egy mandulaműtétem két hete és szinte teljesen visszajött sőt mostmár nyomásra genny is jönn belőle esetek néhányában vérzik is. Kérem segítsen, mi lehete ez és hogyan szabadulhatok meg tőle? Fádalom nincs csak borzasztó kellemetlen!!! Előre is köszönöm: Lucia

  #17042 Reply

  Kedves Lucia!

  A dudor nagy valószínűséggel a tasakbók kiinduló sipolynyílás kilépési pontja. Kérem, amint lehetősége adódik keresse fel parodontológus kezelőorvosát!

  Üdvözlettel:
  Uniklinik Zuglói Fogászati Központ

  #45418 Reply
  Anita
  Vendég

  Ki jött egy dudor az inyemen a bal also fog sor allat pici fajdalmaim vanak es kelemetlen erzes mi lehet ?

  #45432 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Anita
  A panasznak több oka is lehet. Lehet akár fog eredetű is, ugyanakkor érhette sérülés is a lágyrészt. A konkrét probléma meghatározásához diagnosztikai és szájüregi vizsgálatra lenne szükség, mely ügyben javasoljuk keresse fel fogorvosát.
  Üdvözlettel:

  #45507 Reply
  Elizabet
  Vendég

  Fogam mögött lóg valami íny szerűség pár napja mint egy vízcsepp. lehetsége hogy gyulladás? Kicsit kemény a hegye mint egy rizs szem de nem piros körülötte

  #45642 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Elizabet! A lágyszövetek elváltozásai utalhatnak gyulladásra vagy más rendellenességre, melynek kivizsgálásához személyes fogorvosi vizsgálat szükséges. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a Fresh24Dental rendelőiben. Jó egészséget kívánunk!

  #47493 Reply
  Ember22
  Vendég

  Jó napot azt szeretném kérdezni inyemen levő fehér pup ami nem nagy csak kicsit az mitől lehet ? Fogam mellete nem láttok hogy rossz lenne vagy csak herpesz ami hólyag lett ?

  #47524 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Kérdező!
  Kérdésére látatlanban szinte lehetetlen választ adni, hiszen többféle probléma is okozhat elváltozást a fogínyen. Amennyiben a probléma nem szűnt meg, javasoljuk, hogy keressen fel egy fogorvost rutin vizsgálat céljából, így Ön is megnyugodhat.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #48527 Reply
  Csilla
  Vendég

  Tisztelt Fogorvos !
  Két hete kihúzták a jobb alsó 6 több hónapja gyökérkezelt nagyörlő fogamat, hosszabb ideje fennálló ínygyulladás miatt. A gyökérkezelés ideje alatt keletkezett gyulladás előzménye, hogy a fog alatti ínyrészből kinőtt egy csontszilánk, majd az eltávolítást követően egy tasak keletkezett és fenn maradt a gyulladás. A húzást követően fogmeder gyulladás keletkezett, 2 hete a szájsebészet kezel, 2 doboz Klimicin és naponta gyógyszeres csík ellenére a gyulladás nem szűnik, az 5-ös rágófog alatt babszemnyi kemény, nyelv érintésre rendkívül érzékeny dudor, (fogröntgen kimutatta, hogy ennek a fognak el van a gyökere törve, húzni kell) a kihúzott fog mögött a ki nem nőtt bölcsesség fog vonalában az ínyen éles csontkinövés keletkezett,amit egy hete már egyszer lecsíptek, újra kinőtt. Az orvos szerint a húzásnál sérült a csont ez okozza a kinövést.De akkor mi volt a gyökérkezelés alatt kinőtt csontszilánk? és én végig éreztem a gyulladt, egyre dagadtabb íny alatt egyre kitüremkedő éles csontot, tehát nem a húzáskor sérült és újra nő. A szájsebész türelemre int miközben enni és lassan beszélni se tudok a fájdalomtól.
  Köszönöm válaszát!

  #48539 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Csilla!
  Látatlanban nem tudjuk megválaszolni a kérdését. Vélhetően szájsebész szakorvosa helyesen jár el, hiszen ő ismeri az esetet, ő látta a röntgenfelvételt.
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #51461 Reply
  Jani
  Vendég

  Jó napot kívánok pár hónapja kemény dudor alakult a alsó inyemen. És sajnos piros foltok is jelentek meg az arcomon és 2foltban el hullott a hajam mi lehet az oka

  #51467 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Jani!

  Mindenképp forduljon fogorvoshoz a panaszával, mielőbbi kivizsgálásra van szükség.

  Minden jót kívánunk!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: dudor az ínyen
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft