Dudor az ínyen belül

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #44881 Reply
  Magdi
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  2,5 hete úgy keltem fel, hogy vérzett az ínyem fogmosáskor, duzzadt volt és vörös, kellemetlen szagú.
  Aznap fogorvoshoz mentem, kaptam Augmentint. Ezen a napon délutánra a fog gyökerénél az ínyen belül nőtt egy dudor. (Bal felső 3-mas fog) Kemény, nem gennyes. Olyan, mintha az ínyrn belül a foggyökérnél lenne, és kidomborítaná a csontot ott. Az Augmentintől sem múlt el. A 2,5 hét alatt 3 fogorvos látta, elsőként az ügyeletes, ő diagnosztizálta az ínygyulladást, és adta az Augmentint. Másodszorra a saját orvosomnál voltam az SZTK-ban, ő csinált panoráma rtg-t,de nem látott rajta semmit, kitisztította a korona alatt (4 tagú korona híd első eleme, itt van fogam). De nem múlt el, elmentem egy másik fogorvoshoz, aki majd az implantációt fogja csinálni az alsó fogaknál, ő is megnézte a panoráma rtg-t, és azt mondta ő sem lát semmit. De most 2,5 hét telt el, és még mindog ott a duzzanat. Nagyon félek, hogy daganat. Nem értem, a panoráma röntgenen mindenképp látszódna, ha daganatról vagy cisztáról lenne szó? Érdekes, hogy pont aznap alakult ki a duzzanat, amikor begyulladt az ínyem. Előtte nem volt ott semmi gond.
  A héten megyek az implanthoz szülséges ct-re, de most nagyon rettegek…
  Alapvetőleg rendben vannak a fogaim, van néhány tömésem és gyökérkezelét fogam, az alsó állkapocsba szükséges 2 implant hátulra a rágófogakhoz, ezt hó végén kezdenénk.. Tudna mondani valamit, hogy mi lehetne? Nagyon aggódom. Köszönöm
  34 éves nő.

  #44948 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Magdi,
  A lehető legpontosabb diagnosztikai eszköz a fogászati CBCT. Amennyiben a röntgen diagnosztikai kép nem értelmezhető megfelelően, a fog panaszos, a megoldást a CT diagnosztikai vizsgálat jelenti a korrekt probléma meghatározásához.
  Vélhetően aggodalomra oka nincs. A leírtak alapján inkább gyanakodnánk bakteriális problémára. A fogíny gyulladásának egyik következménye is lehet, mely a megfelelő ínykezelés mellett, gyakran gyökérkezelést is indikál.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Dudor az ínyen belül
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft