Direkthéj, korona sérülés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #31289 Reply
  100fog
  Vendég

  Üdvözlet! A ket elsö fogam implantátum porcelánnkoronával. A bal es jobb felsö 2- eseimre direkthéjat csináltattam. Sajnos nem voltam megelégedve az esztétikai eredménnyel ( szin- és formailag) és a kezelés után észrevettem, hogy az egyik koronám alsó széle lepattant az oldaláról pedig teljesen lejött a felsö fényes réteg. A fogorvos szerint lehet, hogy a bond mehetett rá azért matt de a lepattanást nem tudja mivel magyarázni. Lehetséges, hogy a fém reszelö amivel a direkthéjat reszelte és ami Nagyon nehezen férf be a két fog közé megsérthette a korona oldalsó részét? A fogorvos, miután nem voltam elégedett felajánlotta, hogy visszafizeti a kezelés árát de nem tudja szebbre kijavitani a direkthéjakat. Ilyen elöfordulhat? Elfogadjam ezt a felajánlást? Mit várhatok el a sérült koronára vonstkozóan? Javitható? Köszönöm gyors válaszát ellre is!
  Egy Nagyon csalódott páciens:(

  #31302 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves 100fog
  A sérülés oka több minden is lehet, amennyiben nem javítható kérheti a fogmű ismételt elkészítését. Amennyiben fogorvosa felajánlotta az anyagi visszatérítést, ön dönt. Elfogadja, vagy újra elkeszitteti. A korona javítására van lehetőség, viszont a héjak korrigálásának (formai, szin) lehetősége minimális, vagy nem lehetséges.
  Üdvözlettel

  #31305 Reply
  100 fog
  Vendég

  Köszönöm gyors válaszát! A koronát kijavitotta elfogadható mnöségben. Érdekelne még, hogy a direkthéjakat miért nem lehet korrigálni? Azok tömésanyagból, kompozitból készülnek, hozzátenni illetve lecsiszolni belölük miért nem lehetséges? Ha a felsö rèteget lecsiszolják és más szint aplikálnak rá az nem kivitelezhetö? Köszönöm Elöre is!

  #31306 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves 100fog
  Héj egy nagyon vékony kompozit rekonstrukció, melyet sok esetben pont annak paramétereit figyelembe véve újra készítenek.
  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Direkthéj, korona sérülés
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft