Dentin réteg kopása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22745 Reply
  Takács Endre
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  A következő problémámban kérném a véleményét. A tegnapi napon voltam a fogorvosomnál az egyik felső metsző fogam elkopása miatt. A fogam végéről (hegyéről)a helytelen evési szokás miatt a zománcréteg lekopott a dentin rétegig még nem fáj hidegre melegre nem érzékeny viszont már kezd kellemetlen lenni, a lekopott felület kicsit érdes. A fogorvosom az mondta, hogy szerinte nem lehet vele mint csinálni legfeljebb menjek el az által ajánlott fogorvoshoz aki egy fogszabályzóval kicsit korrigálni tudna a fogak állásán és így máshogy kopnának evés közben, a fogszabályzó kb 150.000.-forint körül lenne amit jelenleg nem engedhetek meg magamnak és nem tudom, hogy a problémám megoldódna-e tőle.. A kérdésem az lenne, hogy ha a már lekopott zománc réteget nem lehet helyrehozni, a dentin réteg megerősítésére van-e valami speciális készítmény vagy eljárás amivel meg lehetne állítani a folyamatot.
  Válaszát előre is köszönöm!

  #22751 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Endre,

  Helyre lehet hozni, de csak nagyon ideiglenes megoldás tudna lenni a fog esztétikai helyreállítása.
  Mivel Ön is írja, hogy helytelen rágási szokása vezethetett ide, így a probléma nem olyan egyszerűen kezelhető.
  Sok szempontot figyelembe kell venni, megnézni a harapását, a fogak anatómiai helyzetét. Lehet próbálkozni több dologgal is, de a fogszabályozó szakorvos tud ebben Önnek hatékonyan segíteni.
  Javaslom a konzultációt mindenképpen, beszéljék át a lehetőségeket, mivel egyértelmű, hogy a harapás helyreállításán kell dolgozni, hogy „ne rágja el a fogait”

  Üdvözlettel:

  #22768 Reply
  Takács Endre
  Vendég

  Kedves Doktor Úr!

  Tudna abban a segítségemre lenni, hogy milyen egyéb megoldások lehetnek mert jelenleg nem tudok egy fogszabályzót megfizetni. A fogaim viszonylag rendben vannak nem állnak rosszul, csak az egyik felső metsző fogam egy picivel rövidebb a kopás miatt ami lehet attól is hogy rendszerint a jobb oldalon rágok mindent, és ez a fogam jobban igénybe van véve. Erre szeretnék valamit akár fogászati vagy más megoldást amivel mérsékelhetem vagy megállíthatom a fog romlását.
  Az említett fogorvoshoz még nem mentem el mert kizárólag fogszabályzással foglalkozik ezért is kérem ki az Önök véleményét. Válaszát előre is köszönöm.

  #22779 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Endre,
  Látatlanban igen nehéz. Lehet elgondolkodnék egy harapásemelőn. De ahhoz fizikai vizsgálatra van szükség. Általában a konzultáció díjmentes. Ha van röntgen felvétele akkor vigye magával, és akkor azért sem kell fizetnie.
  De vannak lehetőségek a részlet fizetésre is. Semmiképp ne döntsön úgy, hogy nem konzultált. Gyűjtsön össze, minél több opciót, és mérlegelje az ön számára legmegfelelőbb ajánlatot.

  Üdvözlettel

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Dentin réteg kopása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft