csiszolás utáni fájdalom

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22487 Reply
  Reni
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  2 hete lecsiszoltak 3 teljesen egészséges, nem tömött fogamat, kisörlöket és egy hátsót egy 5 tagú híd elkészítéséhez. Ideiglenes koronat kapott, azóta elkészült a végleges is. A csiszolás óta egyfolytában fájt, fájdalomcsillapítókon éltem és nem volt egy normális éjszakám sem. Megvizsgállta őket a dokim és azt mondta kocogtatásra ki kéne ugranom a székből ha gyulladt lenne. Én pedig arra nem ugrottam ki, ellenben amikor megfújta levegővel úgy beleállt a fájdalom, hogy el sem akart múlni, ezért kigyökérkezelte az egyik kisörlőt. Szerettem volna ha a másik kettőt is megcsinálja, mert levegőfújásra azok is erős, és lüktető fájdalommal reagálnak, de nem akarja gyökérkezelni, mert hogy annak vannak veszélyei. Így nincs még véglegesen feltéve a híd, és nem is hagyom amíg vannak fájdalmaim. A kérdésem az lenne mi okozhatja a fájdalmat, mert nekem a fél arcom fáj a fülemig, és ha nem lehet lokalizálni akkor miért nem megoldás kigyökérkezelni a mésik két fogat is, amikor nyilvánvalóan valamelyik a 3 ból okozza hiszen pont akkor kezdődött a fájdalom amikor meg lettek bojgatva és tart azóta is.
  Válaszát köszönöm.

  #22492 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Reni!

  Sajnos a fogbélgyulladás ilyen. Híd csiszolását követően, az élő fogak utóérzékenysége gyakorinak mondható, néhány esetben előfordul fogbélgyulladás is, melyet most Ön is megtapasztalt.
  Nyilván fogorvosa nagyon helyesen cselekedett, amikor elkezdte a gyökérkezelést. Látja a problémát, és igyekszik segíteni is Önnek. Első lépése a fog megnyitása ezek szerint megtörtént. Ilyenkor várni kell, a gyulladásnak el kell múlnia, ami még időbe kerül. Nem tehetünk mást ilyenkor, mint várunk, betartjuk orvosunk utasítását, és figyelünk arra, hogy a kontrollokon megjelenjünk. Egy gyökérkezelés nem mindíg egyszerű feladat, van, hogy 2-3 alkalommal is be kell ülni a fogorvos székébe, mire megoldódik.
  A fogbélgyulladás kisugárzó fájdalommal jár, mely gyakran áthat a többi fogra is, és ilyenkor valóban azt érezzük, hogy több fogunkkal van probléma, holott azt 1 fog okozza. Előfordul az is, hogy felső fogacska fáj, de a fájdalmat az alsó álkapocsban érezzük.
  Ezzel az Önt kezelő fogorvos is tisztában van. Elkezdte a gyökérkezelést, reméljük ezzel uralni tudja a fájdalmát is.
  Az Ön által elmondottak alapján, mi is úgy gondoljuk, hogy gyökérkezelés lehet a megoldás a problémájára.
  Jobbulást kívánunk

  #42829 Reply
  Erzsebet
  Vendég

  Szeretettel kòszòntòm! Also ,felsò kivehetò fogsor kèszitèshez,foginysorvadàs utàn, maradt 5 fogam,amit lereszelt a Dr nò,ès ùgy hagyta, (3 hètig kell igy maradni, mert akkor èr rà, vagy nem tudom, annyi idò a gyògyulàs ),de màr ki kezdte a szàmat ,alul, is meg felùl is ,szòltam neki,de azt a vàlaszt kaptam,hogy nincs idò elòbb hogy meg nèzze,ilyenkor mit lehet tenni. Kòszònòm a vàlaszt .

  #42867 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erzsébet
  A szabadon hagyott csiszolt csonkok védelme érdekében ideiglenes pótlás készítése javallott. Orvosi segítség nélkül az érzékenység nem kezelhető.
  Üdvözlettel

  #42969 Reply
  Mária
  Vendég

  Üdvözlöm

  2 napja csiszolták a 7-es és 3-as bal alsó fogaim. A 3-asnál sokáig vérzett az ínyem, azt hiszem végül „leégette”?
  Jelenleg rendesen fáj, gyulladt, sebesnek látom. Fogat mosni ezen a részen nem tudok.
  4 nap múlva van újra időpontom próbára.
  Mit tehetek, hogy addig meggyógyuljon?

  Köszönettel: Mária

  #43027 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mária
  Óvatos tisztítás javasolt, a következő alkalommal kezelőorvosa bizonyosan segít a továbbiak tekintetében. Amennyiben a terület valóban gyulladásban van, antibiotikus terápia is lefolytatható.
  Üdvözlettel

  #47933 Reply
  Csapóné Marc Mária
  Vendég

  Ma csiszoltak két fogamat baloldalt felül!Az érzéstelenítő múltával egyre erősödött a fájdalom! Már az alsó fogam is fáj!Flektort vettem be!Mennyire normális ez? Esetleg gyökérkezelésre is számíthatok? Holnap ideiglenes korona és híd kerül felhelyezésre!Kérem szíves válaszát!

  #47973 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mária!
  Csiszolást követően teljesen normális a fogak fájdalma, érzékenysége. Fogorvosa minden bizonnyal készített röntgenfelvételt és megvizsgálta a fogakat, hogy szükséges-e azok gyökérkezelése? Ezt látatlanban sajnos nem tudjuk megítélni.
  Minden jót kívánunk!

  #48297 Reply
  Monika
  Vendég

  Jo napot kívánok,nem tudok hovâ fordulni mâr a fâjdalmammal 6 hete lecsiszoltâk a felső fogaimat balrol ès elöl ès kettőt alul kaptam provizoriumot de ennek ellenére nagy fâjdalmakat èlek ât a 800mg brufen sem èr semmit hètfőn egy rendes fogat kezdett kezelni antibiotikumot tett bele ahonnan jött a fâjdalomde annak ellenère az egèsz fâj fogcsikorgatâsra kaptam altatot ,rötgenen minden jonak lâtszik mit tegyek talân ha a koronât felteszik jobb lesz?mâr ugy èrzem adjanak morfium hatâsu fájdalomcsillapítot mert ez kibirhatatlan!! Üdvözlettel Monika

  #48309 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mónika!
  Kérjük, kövesse kezelőorvosa utasításait, látatlanban sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Az antibiotikumos kezelés és a gyökérkezelés együttesen idővel megszüntetik a gyulladást, addig is kitartást, sok erőt kívánunk a kezeléssorozathoz!

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: csiszolás utáni fájdalom
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft