Cirkonhíd megváltoztatja az ízérzékelést?!?

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20127 Reply
  Edit
  Vendég

  Jó napot kívánok, elől alul a középső hat fogra három (kiálló, részben mozgó paradontitiszes) fog kihúzásával cirkonhíd készült. Fizikailag teljesen rendben van, és nem zavar, de állandósultan ízeket érzek, olyan, mintha a híd átvenné és aztán szivárogtatná vissza őket. Jó esetben rágógumiízt érzek, de többször, most pl. a tegnapi thai curry óta keserű a szám íze, mint az epe. Hozzátenném, hogy a híd a számba helyezés után csiszolva lett, mert nem találtam elég élesnek. A fogorvosomnál már jártam ezzel, a csiszolás helyét lepolírozta, és az egészet lelakkozta, de semmi nem változott.
  Mi okozhatja ezeket az ízeket? Ha nem maga a cirkon, akkor oldhatja valami, amit eszem, iszom vagy használok (Paradontax, Listernie…) a ragasztót, lehet az? Borzasztóan zavaró a dolog, így soha az életben nem foguk tudni elfeledkezni a hídról… 🙁
  Válaszát előre is köszönöm, szép napot és üdv.

  #20138 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Edit!

  Egy dologra tudok tippelni, mégpedig, hogy a híd alatt összegyűlt lepedékből áramlik vissza az étel íze. A cirkóniumdioxidnak, kerámiának ragasztónak semmilyen ehhez hasonló hatása nem lehet.
  Javaslom a híd fogköztisztító kefével és fogselyemmel való tisztítását különös tekintettel a foghiányt határoló fogak gyökerére- ahol találkozik az íny, a fog és a híd.

  Üdvözlettel: Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

  #20169 Reply
  Edit
  Vendég

  Köszönöm szépen a tanácsot, üdv és szép napot

  #20171 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Edit!

  Örülünk, hogy a segítségére tudtunk lenni.

  Szép napot!

  Üdvözlettel:
  Sanoral Fogászati&Szájsebészeti Klinika

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Cirkonhíd megváltoztatja az ízérzékelést?!?
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft