bölcsességforg húzás

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25227 Reply
  Mihály
  Vendég

  Tisztelt Orvosok!

  Tegnap előtt húzták ki a bal alsó bölcsességfogamat ami hat eléggé bent volt kb majd félcm-el a többi fogtól külső irányban. Amikor kihúzták azt kb megsem éreztem viszont azóta eléggé fáj és hát a mellette lévő fog amiben tömést akarok cseréltetni mert egy régebbi amalgámos van magasnak érződik.. gondolom a gyulladás miatt.
  Hétfőn beakarok menni.. ön szerint ha kapok gyulladás csökkentőt pl. attól javulhat a helyzet és kb meddig lehet ez a fájdalom? (bár az hogy a fogam magasabbnak érződik idegesítőbb) Olvastam hogyha az a véres cucc benne marad akkor hamarabb gyógyul és szerintem benne van főleg hogy majd félnapig utána se nem ittam se nem ettem de sajnos eléggé fájdalmas…

  #25243 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mihály,
  A bölcsességfog eltávolítását követően hosszabb ideig tartó fájdalom jelentkezhet, mely csak fokozatosan múlik.
  A vérdugónak a sebben van a helye, mely valóban a sebgyógyulásban jelentős szerepet játszik,
  Javasoljuk menjen vissza kezelőorvosához egy kontrollvizsgálatra, és Ő eldönti a további terápiás lehetőségek szükségességét.
  Üdvözlettel:

  #25263 Reply
  Mihály
  Vendég

  Köszönöm a segítséget. Ma voltam és hát mivel bevan gyulladva egy fecskendőnyi jóddal lett átmosva és kaptam dalacint szóval csütörtökre hátha jobb lesz. Viszont akkor már nem a helyettesítő orvos lesz.
  Amúgy ön szerint ha rosszul tömik be a fogat mivel a legelső nagy előtti fogból kijött a tömés fele akkor újra fizetni kell? Amúgy érdekes hogy amikor ott voltam valaki más is hasonlóra panaszkodott. Mindenesetre érdekes hogy így nem bírják ezek a tömések.

  #25275 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mihály,
  A kompozit tömések hosszú életű restauráló anyagok. Sérülhet, de ennek oka szintén több mindentől függ. Javaslom jelezze kezelőorvosának a panaszt, aki korrigálja a problémát, vagy más megoldást javasol.
  Üdvözlettel

  #25284 Reply
  Mihály
  Vendég

  Ertem akkor lehet o hibazott na de barmi is volt gondolom bekell nyelnen ezt a 4 ezer forintot…. csutortokob ugyis megyek a bolcsessegel majd szoba hozom hogy cserelje ki ugyis van meg egy regi amalgamos is amit cserelni szeretnek.

  #25292 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mihály,
  Ez korántsem bizonyos. Mivel mi nem látjuk a státuszt, így konkrétan válaszolni nem tudunk. Azért is javasoltuk, hogy jelezze kezelőorvosának a problémát, és egyeztessék a lehetőségeket.
  Üdvözlettel:

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: bölcsességforg húzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft