bölcsességfog húzás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11772 Reply

  9 nappal ezelőtt kihúzták a jobb felső előtörőben lévő bölcsesség fogamat, a sebet összevarrták. Sajnos a beavatkozás utáni napon kitört a nátha rajtam.Betartottam az orvosi utasításokat/orrot fújni, öblögetni tilos stb./ Nagyon megduzzadt és genny csordogált a sebből, iszonyú bűzös szagot éreztem különösen, ha fejemet előre hajlítottam. Visszamentem a fogorvoshoz, aki megnyugtatott, hogy az arcüreg nem nyílt meg, ezenkívül Dalacint írt fe,l és majd egy hét múlva vár. Másnap éjjel arra ébredtem, hogy tele van a szám gennyel. Folyamatosan ürült a felgyülemlett váladék. A varratok, gondolom a nyomás hatására szétnyíltak, a fog helyén nagy űr van.
  Kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van-e? Olyan érzésem van, hogy a sebet a fogorvosnak
  ki kellett volna tisztítani, amikor ott voltam a panaszaimmal.
  Mégegy kérdésem:a Dalacin 300 mg-os antibiotikumot szedhetem-e,ha évek óta reflux betegséggel folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állok. /Acilesol 20mg,Ranitic 300mg,Nilacid/
  Köszönöm a választ.

  #11776 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Gabi!
  Mivel nem tudom a fogeltávolítás előzményeit (fájdalom,gyulladás volt e) valamint nem láttam klinikailag az esetet nehéz erre válaszolni.Az biztos,hogy a gennycsorgás rendellenes állapot, így javaslom,hogy keressen fel szájsebész szakorvost. A dalacin nyugodtan szedhető. Gyógyulást kívánok. Üdvözlettel, Dr. Dézsi Balázs

  #11789 Reply
  Tibi
  Vendég

  Helo egy foghuzáson vagyok tul kb egy hete a körzeti összetörte a szájsebészeten kiszedték de a mai napig fogdarabokat szedek ki az innyemböl és nem igazán gyogyul gyulladás nincs de a fogdarabok zavarnak nagyon .Kérdésem az lenne hogy menjek e vissza a szájsebészetre vagy elöbb utobb elfogynak a szilánkok.

  #11790 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Tibor!
  A fogszilánk maradványok nem kellene hogy ott legyenek már. Javasoljuk, hogy mindenképpen menjen vissza a szájsebészhez, hogy kitisztítsa a sebet.
  Üdvözlettel, Dr. Dézsi Balázs

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: bölcsességfog húzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft