Bölcsességfog helye

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33871 Reply
  Edina
  Vendég

  Kedves Doktor Úr/Nő!

  1honapja műtötték ki a bölcsességfogamat, ami után nagy lyuk maradt. A mellette levő fog nagyon fájt, ezért a fogorvosom műtét után 2héttel megfúrta. Utánna készült rtg és azon látszik, hogy a bölcsességfog helyén levő lyukba bement az amalgán tömés. Nem mondott rá semmit az orvos. A kérdésem,hogy ez okozhat e gondot? Esetleg keressem fel a műtétet végző orvost? Vagy nincs vele teendő?
  Köszönöm előre is a segítséget !

  Üdv.: Edina

  #33881 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina
  Javallanánk a tömés eltávolítását, ugyanakkor, indikált lehet egy ismételt fogászati röntgen felvétel vagy fogászati CBCT felvétel készítése, és annak kiértékelését követően a szükséges beavatkozás megtervezése.
  Üdvözlettel:

  #33889 Reply
  Zsófia
  Vendég

  Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

  Szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben ki lett műtve a mai nap folyamán több bölcsességfog is mivel tudnék segíteni a betegnek, hogy jobban legyen?
  Illetve bevásároltam pépesíthető gyümölcsökből és kerestem pár receptet a kezdeti időszakra, azonban az lenne a másik kérdésem, hogy esetleg mandulatejjel készített nagyon szétáztatott mákos gubát esetleg mikor fogyaszthat a beteg?

  Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

  #33893 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsófia
  A tejtermék fogyasztása tilos, akkor is ellenjavallt, ha növényi tejről van szó. Legjobban a fájdalom csillapításával, borogatással lehet segíteni. Folyamatosan figyelni kell a szájhigénére, alapos fogtisztítás, a seb óvatos tisztítása szükséges, zubogtatni, erősen öblögetni nem lehet. Pépes étel fogyasztása javallott, és a szájtorna, amennyiben szükséges. Dohányzás és alkohol fogyasztása tilos
  Üdvözlettel:

  #33894 Reply
  Edina
  Vendég

  Kedves Doktor úr/Doktor nő!

  Köszönöm a választ! Közben rájöttem, hogy nem amalgám jutott be a lyukba, hanem kompozit tömés. Azt is javasolt eltávolítani? Eléggé tartok az újbóli felnyitástól. Ha bent marad milyen gondot okozhat?

  Köszönöm előre is a választ !

  Üdv.: Edina

  #33901 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Edina
  Továbbra is javasoljuk a tömés eltávolítását, független attól, hogy az kompozit vagy amalgám, ellenkező esetben további gyulladások, fájdalmak és kellemetlenségek okozója lehet.
  Üdvözlettel

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Bölcsességfog helye
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft