Bölcsességfog fogíny

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #33610 Reply
  Krisztina
  Vendég

  Üdvözlöm,
  3 napja begyulladt a jobb alsó bölcsességfogam mellett a fogínyem. Tegnap iszonyatos fajdalomra ébredtem, fájdalomcsillapítót szedtem egész nap, így délután felkerestem a fogorvosom.
  Átmeneti megoldásként azt javasolta, hogy vágjuk fel az ínyt, hogy könnyebben hozzáférhető és tisztítható legyen a fog (félig íny alatt volt eredetileg). A végleges megoldás pedig a fog eltávolítása lesz a későbbiekben.
  A kezelés után kaptam puha sörtéjű fogkefét, egy szájöblítőt, ami ilyen kezelések után javasolt valamint vény nélküli fájdalomcsillapítót. Ezeket rendeltetésszerűen használom. Viszont ahogy kiment az érzéstelenítő hatása, újra előjött a borzasztó lüktető fájdalom.
  Éjszakára használtam a fogorvos által ajánlott fájdalomcsillapítót, hajnalra szintén fájdalomra ébredtem, ami már az eleje óta kisugárzik a fülemre és a torkomra, valamint a nyelés is faj és az arcom jobb fele is enyhén bedagadt, amit szinte folyamatosan borogatok.
  Normális hogy még mindig érzem a fájdalmat és a gyulladást? Vagy ez már a kezelés következtében van? Mennyi a gyógyulási idő ilyen esetben?

  Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Krisztina

  #33624 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina

  A bölcsességfog problémás fogacska, melynek ha jól olvasom az ön esetében az előtörése sem egyszerű. A fog előtörése sok esetben a leírtaknak megfelelő fájdalommal jár, viszont a gyulladás fertőzésre utal, melyre lehet célszerű lenne antibiotikus terápia lefolytatása. Amennyiben a fog ennyire megkínozza önt, úgy inkább annak mihamarabbi eltávolítását javasolnám.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Bölcsességfog fogíny
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft