Bölcsességfog-eltávolítás után

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #49827 Reply
  Erika
  Vendég

  Tisztelt Doktor!

  Eltávolításra került egy alsó bölcsességfogam, többször begyulladt idén, még nem bújt elő, így szájsebészhez fordultam, aki idegsérülés nélkül eltávolította. Ma volt a varratszedés, minden rendben volt, egész eddig flector poron éltem, most is ittam egyet, feszítő fájdalmat és édes ízt éreztem a fogam helyén, megnézem tükörben és picit megpiszkáltam, genny ürült belőle, bűzös nem volt, csak édes és jellegzetes színe és sűrűsége volt, most tiszta a helye, én döbbent vagyok, kicsit megkönnyebbült, az üreg belselye bordó, nem vérzik, de nyitva van. Össze fog forrni? Még mozog az íny a fogaimon előrébb is, ahol eddig a varrat tartotta.
  Egész héten Aktilt szedtem 2×1. Érdemes még egy kört végigszednem az antibiotikumból? Mik a lehetőségeim? Tartsam továbbra is a diétát?)(semmi aprómag, élőflóra, alkohol)?
  Előre is köszönöm a választ,
  Erika

  #49843 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Erika!

  Antibiotikum kúrába csak orvosi rendelvényre kezdjen, javasoljuk inkább, hogy keresse fel ismét kezelőorvosát, amennyiben panaszai fokozódnának.

  A terület meg fog gyógyulni, a seb össze fog húzódni, addig is tartsa tisztán (de a sebbe közvetlenül ne piszkáljon)! Amíg össze nem húzódik a seb, kerülje az apró magvas ételeket!

  Gyors gyógyulást kívánunk!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Bölcsességfog-eltávolítás után
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft