bölcsességfog eltávolítás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #29216 Reply
  Renáta
  Vendég

  Tiszteletem!

  Egy hete húzták ki a bal alsó bölcsességfogamat. Már 4 hónappal ezelőtt voltam vele fogorvosnál, mert csúnyán begyulladt, gennyedzett és höemelkedésem is volt. Akkor az íny egy részét eltávolították, és azt mondták, hogy nincs vele teendő ha a panaszaim elmúlnak.
  Azonban nem hagyott nyugodni a dolog, mert fájni ugyan nem fájt azóta, de nyomásra kevés genny jött a fog mellől az ínyből. A hajam is borzasztóan hullik már 1 éve. Így elmentem egy másik fogorvoshoz, kifejezetten azzal a kéréssel, hogy húzza ki. Csinált panoráma röntgent, amin azt mondta nem lát gócosodást se gyulladást. És én mondtam, hogy nyomásra genny szivárog belőle, de ő azt mondta nem látja gyulladtnak. Mivel ki volt nőve, ezért kb 5 perc alatt simán ki is húzta. Maga a művelet nem fájt, azonban az érzéstelenítő elmúltával (kb 2 órával késóbb) hőemelkedésem lett, levert lettem, fáztam, fájtak a tagjaim és úgy éreztem, mintha az állkapcsom ki akarna szakadni a helyéről, annyira fájt, (3 gyermeket szültem, meglehetősen magas a fájdalomküszöböm) a fülem is és a fejem is fájt. Felhívtam az orvost, aki azt mondta, hogy természetes a fájdalom.
  1 hét elteltével még mindig fáj az állkapcsom. Viselhető, de ha enni akarok, és aludni, akkor gyógyszert kell bevennem. Cataflam dolot és Flector rapidot szedek, előbbit napközben, utóbbit csak éjszakára. A fog helye nem fáj különösebben, csak az állkapcsom. Ma próbáltam megnézni a sebet, mert úgy érzem, mintha genny szivárogna, kellemetlen a szám íze is. És mintha egy gennyes pukli lenne ott. Szóval nem is tudom, vissza kellene mennem ezzel, vagy magától gyógyul majd? Lehet, hogy mégiscsak gyulladt volt a húzásnál, és ezért fáj ennyire?

  Köszönettel:
  Renáta

  #29223 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Renáta
  Okvetlen kontrollvizsgálatot javaslok. Szükség esetén antibiotikus terápiát.
  Javasolnék egy fogászati CT vizsgálatot, hogy abszolút pontos képet kapjunk állapotáról és meg tudjuk határozni a szükséges kezelést.
  Ha gondolja állunk rendelkezésére
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: bölcsességfog eltávolítás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft