Bölcsességfog

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #49004 Reply
  Berni
  Vendég

  Jó napot!

  Olyan kérdésem lenne hogy a 8 as bölcsesség fogam horizont irányba nől már egy ideje. Viszont most kicsit az arcnál duzzadt enyhén fáj ! Ettől a fogtól húzhat a fülem fájhat a fejem meg szédülés lehet? Néha hullámokba rám tör beszédülés és ritkán legyengül a lábam is. Köszönöm hátha nyom valamit ott 🙁

  #49014 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Berni!

  Semmiképp nem szerencsés az ilyen problémás bölcsességfogakat megtartani, javasoljuk, hogy látogasson el egy olyan rendelőbe, ahol CB CT berendezéssel részletesen megvizsgálható a fog és az idegek elhelyezkedése, így a bölcsességfog eltávolításakor elkerülhető az idegsérülés.

  Sikeres kezelést kívánunk!

  #49077 Reply
  Koselàk Mihály
  Vendég

  Kedves doktornő/doktor úr!

  6 nappal ezelőtt kivették az egyik oldalon a bölcsességfogaimat. A húzás helyét már csak nagyon minimálisan érzem. Viszont az arcüregem úgy érzem be van gyulladva. Az első reggelre erősen fájt. Ez délutánra szinte teljesen elmúlt, de hol egy picit jobban, hol kevésbé azóta is feszít, és azon az oldalon reggelente az orrom is el van dugulva. Lehet ez a húzás normális következménye, vagy minél előbb menjen vissza a orvoshoz, mert valamilyen komolyabb ok (pl megnyílt arcüreg) állhat mögötte?

  #49080 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mihály!

  Sajnos nem tudjuk, hogy megnyílt-e az arcüreg, ezt kezelőorvosa tudja megállapítani, ezért kérjük, hogy jelezze neki a problémát és kérjen egy időpontot kontrollra!
  Mielőbbi jobbulást kívánunk!

  #49105 Reply
  Sára
  Vendég

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!

  2 napja húzták ki 2 bölcsességfogamat. Az arcom nagyon bedagadt, ami szerintem normális tünet. Viszont tegnap – szóval a foghúzást követő első napon – hirtelen véres nyál kezdett keletkezni a számban. Ez orrfújás után történt, szóval a tippem hogy a felső fognál keletkező vérrög elmozdulhatott. A vérzés abbamaradt egy óra után, viszont azóta kellemetlen ízű és szagú, sűrű, néha enyhén véres nyálat érzek a számban. Ennek mi lehet az oka? Mi a teendő?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  #49111 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Sára!

  A leírtak alapján nem valószínű, hogy a véralvadék kiesett a sebből, hiszen akkor mostanra erős, szűnni nem akaró fájdalmat tapasztalna. Az teljesen természetes jelenség, hogy a foghúzás helyéről néhány napig szivárog némi vér, vagy ha kellemetlen ízt érez a szájában.

  Amennyiben 2-3 nap múltán is arcduzzanatot, vérzést, lázat, erősödő fájdalmat tapasztal, vagy sárgás-fehéres színű gennyt lát távozni a területről, úgy mindenképp lépjen kapcsolatba fogorvosával!

  Ellenkező esetben továbbra is kerülje a fogak helyének szívogatását, a dohányzást, az erős zubogtatást, a darabos élelmiszerek, tejtermékek fogyasztását.

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft