Bölcsességfog

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24977 Reply
  Zsuzsa
  Vendég

  Üdv.!
  Pár napja voltam fogászaton, az egyik felső bölcsességfogamat szerettem volna betömetni. A kezelést megelőzően a fogam nem fájt, csupán minimális érzékenység állt fent. A tömés előtt kaptam egy érzéstelenítőt, de már a kezelés elején iszonyat erős nyilaló fájdalmat éreztem. Ezt követően még többször is kaptam injekciót, de hiába zsibbadt el az arcom, amint a fogamhoz ért az orvos a fájdalom elviselhetetlen volt, így a kezelés abba maradt és egy gyógyszeres tömést kaptam, 2 hét múlva menjek vissza és megkapom a végleges tömést. Később amint elmúlt az érzéstelenítő hatása, a fájdalom ismét fellépett, két napig fájdalomcsillapító mellett is potyogtak a könnyeim. Azóta is folyamatosan érzek egy tompa fájdalmat, érzékenységet, de már nem csak a kezelt fogamnál, hanem az egész alsó-felső fogsoromnál azon az oldalon. A kérdésem, hogy miért lehet mindez, miért nem hatott rendesen az érzéstelenítő, illetve mi lehet a megoldás? Ha mégiscsak húzásra kerül a sor, ott se fog hatni az injekció? Ilyen esetben van lehetőség a fájdalommentes ellátásra?
  Válaszát előre is köszönöm szépen!

  #24981 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Zsuzsa,
  Okozhat ilyen tüneteket a bölcsessegfog, vélhetően nem csupán szuvasságról van szó. Ezekben az esetekben nem érdemes várni a következő időpontig, inkább soron kívüli vizsgálat javasolt panoráma röntgennel, panasz mentesség esetén a fog azonnali eltávolítása vagy antibiotikus terápia, hogy a panaszok megszűnésével a kezelés lefolytatható legyen
  Üdvözlettel

  #25228 Reply
  Mihály
  Vendég

  Még a tavasszal nekem is neki láttak betömni egy alsó bölcsesség fogat utána gyökérkezelni is akarta de amikor neki állt mélyebben kifúrni azt hittem ott maradok a székben….aztán néhány hét fájdalom után sikerült rávenni hogy kihúzza. Az nem fájt de utána a mellette lévő még hetekig… Igaz nem vagyok fogorvos de gondoltam megírom ha már hasonlóan jártam:)

  #25244 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Mihály,
  A bölcsességfog eltávolítását követő hosszú fájdalom, és panaszosság normális, melyet szükség esetén lehet kezelni.
  ÜDvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft