Bölcsességfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #24920 Reply
  cygnus
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom mi tévő legyek ebben a helyzetben.
  párhónapja egy fogkőleszedéskor az orvos megjegyezte hogy egyébként jó lenne kivenni az egyik bölcsességfogam mert hogy az olyan helyzetben van hogy nem tud kibújni ( csont és lágy szövet gátolja ebben) félig kint van ez a fog de ebben a helyzetben van már évek óta de nem okozott semmilyen tünetet. Természetesen akartam ezzel a dologgal foglalkozni miután mondta csak a probléma az ,hogy sokat utazom így én úgy terveztem hogy most augusztusban tudnám kivetetni mert azután pár hónapig nem kell semerre mennem. Viszont most elkezdett tompán fájni a környéke meg az íny körülötte nem olyan vészes a fájdalom ha elfoglalom magam akkor igazából észre se veszem ennél sokkal rosszabb fájdalmat okozott már szuvas fog amit nem lehetett figyelmen kívül hagyni annyira szörnyű volt. Szóval én tudom hogy a bölcsességfog műtét főleg az én esetemben elég komplikált lenne ahogy az orvos is mondta emellett lassan és fájdalmasan gyógyulna meg egyéb kellemetlenségeket okozhatna és én 2 hét múlva nyaralni megyek külföldre. A tanácsát szeretném kérni hogy bemerjem e vállalni ezt a komoly műtétet 2 héttel nyaralás előtt? Nem tudom eldönteni mi okozna több kellemetlenséget nekem nyaralás alatt ez a tompa fájdalom vagy ha kiműtik és annak következményei. Válaszát Köszönöm!

  #24930 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Cygnus,
  Véleményünk szerint a rosszul elhelyezkedő bölcsességfog, góc a szervezetben, egyrészt könnyen megférnek a baktériumok, melyek gyulladáshoz vezethetnek, másrészt ha a fog mégis ki szeretne bújni, komoly problémákat okoz.
  Amennyiben most fájdalmat produkál, úgy egy fogorvosi vizsgálatra és konzultációra okvetlen tanácsos elmenni. Ha valóban a bölcsességfog okozza a problémát, célszerű a beavatkozás mihamarabbi elvégzése. A két hét még sok idő, bár igaz, a foghelye nehezebben gyógyul, de megfelelő ellátás mellett ez problémát nem fog Önnek okozni.
  Üdvözlettel:

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft