Bölcsességfog

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #22582 Reply
  Gigi
  Vendég

  Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

  Ma vettem észre, hogy félig kinőtt a bölcsességfogam, ma indult meg nagyon. Iszonyú fájdalmas és sajnos azt gondolom, hogy valószínű, hogy lyukas. Lehetséges ez? Hófehér, kivülről nem látszik rajta semmi. Az étel belemegy kicsit.
  Lehetséges, hogy a fogszabályzásomat is megváltoztatja? Használom még a retenciós készüléket, egy éve vették le a fogszabályzót. Két négyes fogamat húzták ki miatta, mert a metszőfogaimat már teljesen kifordította a többi, most megint kezd visszaállni.
  Miért lehet, hogy mindig vizsgaidőszakban indul meg a bölcsességfogam? Lehet csak véletlen egybeesés.

  #22588 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Gigi,
  Együtt érzek Önnel, a bölcsességfog kitörése, sajnos sok esetben nagy fájdalmakkal jár. Lehet szuvas, de ezt látatlanban megmondani nehéz. Lehet az is, hogy ha kissé ferdén nő, akkor az alá szoruló maradékot látja.
  Viszont miután fogszabályozót viselt, és a retenciós készüléket még a mai napig használja, javaslom, hogy kérjen időpontot fogszabályozó szakorvosától, mert ilyen esetben fokozottan oda kell figyelni a fogsorra, hiszen mint ahogy Ön is véli a bölcsességfog előbújása befolyással lehet a fogsorára. Szakorvosa a konzultációt követően el fogja mondani Önnek a lehetőségeket..
  Hogy miért ilyenkor indul meg a fog, erre nincs tudományos magyarázat.. 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Bölcsességfog
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft