Bölcsesség fog által okozott "szájzár".

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11620 Reply
  Varjú Zoltán
  Vendég

  T. Dr.Úr/Hölgy!

  Néhány napja begyulladt a jobb bölcsességfog, valószínűleg torlódik, részlegesen bújt csak ki, vagy 20éve! Akkor nem javasolták, hogy kivegyük, amíg nem okoz bajt. A gond most 40évesen érint. Második napja alakult ki egy részleges szájzár és a feldagadáson is túl vagyok. Sajnos folyamatosan úton vagyok, kiküldetésen és vasárnap leszek otthon. Mivel a fájdalomcsillapítók “életben tartanak”, így valahogy elviselem, de a szájzár nagyon aggaszt, ez antibiotikumos kezeléssel elmúlik, ha a gyulladás megszűnik? Vagy majd úgy kell felfeszíteni a szám, hogy a kezelés egyáltalán elkezdődhessen? Amiatt érdekel, mert kb. 1cm-re vagyok képes kinyitni a számat, komoly fájdalom mellett(fájdalom csillapító mellett)….így még vizet képes vagyok inni. Németországban, fogalmazzunk úgy, hogy nem igazán költséghatékony egy ilyen kezelés, így jobbára marad Magyarország, ami még jó néhány nap.
  Üdvözlettel

  (X) hirdetés
  #11621 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Zoltán!

  Az antibiotikum önmagában kevés, mindenképpen lokálisan is kezelni kell a problémát.Ha lázas lenne esetleg akkor rögtön nézesse meg valahol ,ne várjon vele. A szájzár oldása után el kell látni a bölcsességfog körüli gyulladást,utána rendbe fog jönni maradandó károsodás nélkül.Ha bírja amíg haza érkezik akkor jelentkezzen be szájsebészhez. Ha nincs ajánlás, vagy bejáratott hely, szívesen ajánlom a figyelmébe Gulics Ákos doktor nagy tapasztalatú kollégámat itt nálunk.
  Addig is vegyen klorhexidin tartalmú szájöblögetőt,próbáljon öblíteni vele,attól picit tisztul majd a gyulladás.
  Üdvözlettel, Dr. Begazy Lőrinc

  #11622 Reply
  Varjú Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Dr.Begazy Lőrinc!

  Köszönöm a gyors választ. Egyenlőre nem jelentkezett még láz, és a feldagadás (duzzanat) is mérséklődött, de a szájzár okozta fájdalom állandósult. Remélem hétfőig nem lesz baj.
  Ha nem éjjel-hajnalban járok arra hazafelé, akkor köszönöm előre is a felajánlását.

  Üdvözlettel:
  Varjú Zoltán.

  #25785 Reply
  kulcsar beatrix
  Vendég

  jo estét kivánom megszeretném kérdezni gyulladt mandulam es folyik az orom es orr alatt herpesz félém van attol félek es érzekeny a fogam hogy száj zárat kapok. elofordulhat és mit tegyek ?és foggyoker alatt kis gomboc felem van .

  #25793 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beatrix
  Szájzárat nem hiszem hogy ettől kapna, viszont fogászati problémáját kezeltetni szükséges
  Üdvözlettel

  #26577 Reply
  Noémi
  Vendég

  Üdvözlöm.
  Hétfőn kiműtötték 3 bölcsességfogamat, mert torlódott és fájt az állkapcsom ami akadályozott az étkezésben. Most viszont olyan problémám van, hogy a (bal alsó-felső bölcsességfog) bal oldalon ugye két foghely varrás van és eléggé belóg a varrat a torkom hátsó falához és olyan mintha lenyeltem volna egy varratot és szúrja a mandulám. a másik probléma a szájzár, fent áll a dolog már 4-5 napja, de mikor múlik el? ha jobban ki akarom nyitni a számat akkor a bal oldalon fáj az alsó felső állkapcsom. hétfőn megyek vissza az orvoshoz kontroll vizsgálatra mert volt komplikáció a napokban. és normális hogy elbarnult a metszőfogaknál az ínyem?
  előre is köszönöm a válaszát!

  #26591 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Noémi,
  A bölcsességfog eltávolítását követően kialakulhat szájzár, fájdalom, előfordulhat láz is. Jegelés, és szájtorna javallott. A rehabilitációs idő viszonylag hosszú, nem ritka, hogy páciensek 2 hét múlva is tapasztalnak kellemetlen tüneteket, melyek az idő múlásával csökkennek, míg teljesen meg nem szűnnek.
  Jelezze a varratproblémát kezelőorvosának.
  Üdvözlettel:

  #29906 Reply
  N. Krisztina
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr/ Hölgy!

  Május 4-én műtötték ki mind a négy bölcsességfogamat. Minden rendben volt a műtét után, harmadik nap duzzadt fel a legjobban az arcom, de két hét alatt teljesen felszívódtak a lila/kék/zöld foltok is. Nem is fájt szinte,csak az arcomon lévő duzzanat. (szerencsére)! Viszont a nyelvem jobb oldala még mindig zsibbad ízeket se érzem olyan intenzíven (azt mondták maximum 1 hónap és elmúlik) szedtem Milgamma tablettát is, orvosi javaslat alapján. Ha nagyra nyitom a szám jobb oldalt nyilal a fájdalom az arc és állkapocs csontomnál és a nyelvembe is. Szeretnék érdeklődni ez még normális? Javasolták rágózzak, tornáztassam a nyelvem és a szám is. Ez szinte minden nap megcsinálom. Most már egyre inkább zavaró ez számomra.

  Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel: N. Krisztina

  #29916 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  Problémája lehet normális, viszont ez kontrollvizsgálat nélkül nem állítható. Javasolnám a fogászati kontroll és diagnosztikai vizsgálatát.
  Üdvözlettel

  #32430 Reply
  reni88
  Vendég

  Tiszteletem tegnap eltávolították a felső 7-es fogam.
  kb 4szer kellett huzni-fúzni (lazításképp),hogy kijöjjön 🙁 kissé bedagadt az arcom illetve nagyon kis résnyire tudom kinyitni a szám.viszont ma már fogat kellene mosnom.érzem a mellette levő fogamon h valami puha.. vettem corsodyl öblögetőt azzal öblögetem. a kérdés,hogyan mossak fogat, a szájzár kb mennyi ideig tarthat ilyen esetben,ill mikor lehet vele már szilárdabb ételt fogyasztani? válaszát köszönöm

  #32436 Reply
  Ági
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Pár napja a bölcsesség fogadom, ami félig bújt elő tályog alakult ki, nyelési problémát és fuldugulást okoz. A kérdésem az lenne mindenféleképpen el fogjak távolítani amit nem szeretnék vagy más megoldás is elképzelhető?
  Válaszát köszönöm!

  #32446 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ági
  Ezen esetben több alternatíva nincs. A gyulladás figyelmen kívül hagyása további problémákhoz vezet
  Üdvözlettel

  #33838 Reply
  Balogh Adrienn
  Vendég

  Tisztelt Dr Úr!
  Nagy valószínüséggel szájzárat kaptam mert 1cm-nél jobban nem tudom kinyitni a számat.
  A mandulám,arcüregem,fülem fáj de viszont a fogam nem.
  Jobb oldalt alul a bölcsességfogam épphogy csak kijött de felül oldalasan jött ki.
  Nagy fájdalmaim vannak és össze van dagadva az arcom 3 napja.
  Lenne valami jó tanácsa hogy jöhetnék helyre minél hamarabb?
  Előre is köszönöm a válaszát.

  #33859 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrienn
  Állapota ellátást igényel, javaslom mihamarabb szakrendelés felkeresését.
  Üdvözlettel:

  #40861 Reply
  Veronika
  Vendég

  Jó napot 3 napja szájzáram vannem tudom ki nyitni a szám vasárnap voltam ügyeleten ès nem húzták ki a bal alsó bölcsesség fogam annyit mondtak hogy várjam meg hogy a száj áram el múlik utána mennyek fogorvoshoz

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16
Hozzászólás: Bölcsesség fog által okozott "szájzár".
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft