Bölcsesség fog által okozott "szájzár".

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11620 Reply
  Varjú Zoltán
  Vendég

  T. Dr.Úr/Hölgy!

  Néhány napja begyulladt a jobb bölcsességfog, valószínűleg torlódik, részlegesen bújt csak ki, vagy 20éve! Akkor nem javasolták, hogy kivegyük, amíg nem okoz bajt. A gond most 40évesen érint. Második napja alakult ki egy részleges szájzár és a feldagadáson is túl vagyok. Sajnos folyamatosan úton vagyok, kiküldetésen és vasárnap leszek otthon. Mivel a fájdalomcsillapítók „életben tartanak”, így valahogy elviselem, de a szájzár nagyon aggaszt, ez antibiotikumos kezeléssel elmúlik, ha a gyulladás megszűnik? Vagy majd úgy kell felfeszíteni a szám, hogy a kezelés egyáltalán elkezdődhessen? Amiatt érdekel, mert kb. 1cm-re vagyok képes kinyitni a számat, komoly fájdalom mellett(fájdalom csillapító mellett)….így még vizet képes vagyok inni. Németországban, fogalmazzunk úgy, hogy nem igazán költséghatékony egy ilyen kezelés, így jobbára marad Magyarország, ami még jó néhány nap.
  Üdvözlettel

  #11621 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Zoltán!

  Az antibiotikum önmagában kevés, mindenképpen lokálisan is kezelni kell a problémát.Ha lázas lenne esetleg akkor rögtön nézesse meg valahol ,ne várjon vele. A szájzár oldása után el kell látni a bölcsességfog körüli gyulladást,utána rendbe fog jönni maradandó károsodás nélkül.Ha bírja amíg haza érkezik akkor jelentkezzen be szájsebészhez. Ha nincs ajánlás, vagy bejáratott hely, szívesen ajánlom a figyelmébe Gulics Ákos doktor nagy tapasztalatú kollégámat itt nálunk.
  Addig is vegyen klorhexidin tartalmú szájöblögetőt,próbáljon öblíteni vele,attól picit tisztul majd a gyulladás.
  Üdvözlettel, Dr. Begazy Lőrinc

  #11622 Reply
  Varjú Zoltán
  Vendég

  Tisztelt Dr.Begazy Lőrinc!

  Köszönöm a gyors választ. Egyenlőre nem jelentkezett még láz, és a feldagadás (duzzanat) is mérséklődött, de a szájzár okozta fájdalom állandósult. Remélem hétfőig nem lesz baj.
  Ha nem éjjel-hajnalban járok arra hazafelé, akkor köszönöm előre is a felajánlását.

  Üdvözlettel:
  Varjú Zoltán.

  #25785 Reply
  kulcsar beatrix
  Vendég

  jo estét kivánom megszeretném kérdezni gyulladt mandulam es folyik az orom es orr alatt herpesz félém van attol félek es érzekeny a fogam hogy száj zárat kapok. elofordulhat és mit tegyek ?és foggyoker alatt kis gomboc felem van .

  #25793 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beatrix
  Szájzárat nem hiszem hogy ettől kapna, viszont fogászati problémáját kezeltetni szükséges
  Üdvözlettel

  #26577 Reply
  Noémi
  Vendég

  Üdvözlöm.
  Hétfőn kiműtötték 3 bölcsességfogamat, mert torlódott és fájt az állkapcsom ami akadályozott az étkezésben. Most viszont olyan problémám van, hogy a (bal alsó-felső bölcsességfog) bal oldalon ugye két foghely varrás van és eléggé belóg a varrat a torkom hátsó falához és olyan mintha lenyeltem volna egy varratot és szúrja a mandulám. a másik probléma a szájzár, fent áll a dolog már 4-5 napja, de mikor múlik el? ha jobban ki akarom nyitni a számat akkor a bal oldalon fáj az alsó felső állkapcsom. hétfőn megyek vissza az orvoshoz kontroll vizsgálatra mert volt komplikáció a napokban. és normális hogy elbarnult a metszőfogaknál az ínyem?
  előre is köszönöm a válaszát!

  #26591 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Noémi,
  A bölcsességfog eltávolítását követően kialakulhat szájzár, fájdalom, előfordulhat láz is. Jegelés, és szájtorna javallott. A rehabilitációs idő viszonylag hosszú, nem ritka, hogy páciensek 2 hét múlva is tapasztalnak kellemetlen tüneteket, melyek az idő múlásával csökkennek, míg teljesen meg nem szűnnek.
  Jelezze a varratproblémát kezelőorvosának.
  Üdvözlettel:

  #29906 Reply
  N. Krisztina
  Vendég

  Tisztelt Dr. Úr/ Hölgy!

  Május 4-én műtötték ki mind a négy bölcsességfogamat. Minden rendben volt a műtét után, harmadik nap duzzadt fel a legjobban az arcom, de két hét alatt teljesen felszívódtak a lila/kék/zöld foltok is. Nem is fájt szinte,csak az arcomon lévő duzzanat. (szerencsére)! Viszont a nyelvem jobb oldala még mindig zsibbad ízeket se érzem olyan intenzíven (azt mondták maximum 1 hónap és elmúlik) szedtem Milgamma tablettát is, orvosi javaslat alapján. Ha nagyra nyitom a szám jobb oldalt nyilal a fájdalom az arc és állkapocs csontomnál és a nyelvembe is. Szeretnék érdeklődni ez még normális? Javasolták rágózzak, tornáztassam a nyelvem és a szám is. Ez szinte minden nap megcsinálom. Most már egyre inkább zavaró ez számomra.

  Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel: N. Krisztina

  #29916 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Krisztina
  Problémája lehet normális, viszont ez kontrollvizsgálat nélkül nem állítható. Javasolnám a fogászati kontroll és diagnosztikai vizsgálatát.
  Üdvözlettel

  #32430 Reply
  reni88
  Vendég

  Tiszteletem tegnap eltávolították a felső 7-es fogam.
  kb 4szer kellett huzni-fúzni (lazításképp),hogy kijöjjön 🙁 kissé bedagadt az arcom illetve nagyon kis résnyire tudom kinyitni a szám.viszont ma már fogat kellene mosnom.érzem a mellette levő fogamon h valami puha.. vettem corsodyl öblögetőt azzal öblögetem. a kérdés,hogyan mossak fogat, a szájzár kb mennyi ideig tarthat ilyen esetben,ill mikor lehet vele már szilárdabb ételt fogyasztani? válaszát köszönöm

  #32436 Reply
  Ági
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr!
  Pár napja a bölcsesség fogadom, ami félig bújt elő tályog alakult ki, nyelési problémát és fuldugulást okoz. A kérdésem az lenne mindenféleképpen el fogjak távolítani amit nem szeretnék vagy más megoldás is elképzelhető?
  Válaszát köszönöm!

  #32446 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ági
  Ezen esetben több alternatíva nincs. A gyulladás figyelmen kívül hagyása további problémákhoz vezet
  Üdvözlettel

  #33838 Reply
  Balogh Adrienn
  Vendég

  Tisztelt Dr Úr!
  Nagy valószínüséggel szájzárat kaptam mert 1cm-nél jobban nem tudom kinyitni a számat.
  A mandulám,arcüregem,fülem fáj de viszont a fogam nem.
  Jobb oldalt alul a bölcsességfogam épphogy csak kijött de felül oldalasan jött ki.
  Nagy fájdalmaim vannak és össze van dagadva az arcom 3 napja.
  Lenne valami jó tanácsa hogy jöhetnék helyre minél hamarabb?
  Előre is köszönöm a válaszát.

  #33859 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrienn
  Állapota ellátást igényel, javaslom mihamarabb szakrendelés felkeresését.
  Üdvözlettel:

  #40861 Reply
  Veronika
  Vendég

  Jó napot 3 napja szájzáram vannem tudom ki nyitni a szám vasárnap voltam ügyeleten ès nem húzták ki a bal alsó bölcsesség fogam annyit mondtak hogy várjam meg hogy a száj áram el múlik utána mennyek fogorvoshoz

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
Hozzászólás: Bölcsesség fog által okozott "szájzár".
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft