Biszfoszfonát

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25013 Reply
  Angi
  Vendég

  Csontritkulás miatt biszfoszfonat tartalmú gyógyszert javasolt az orvos.Még nem kezdtem el szedni,mert fogbeültetést szeretnék.Érdeklődnék,hogy a fogbeültetés után,mennyi időt kell várni,hogy elkezdhessem a biszfoszfonát tablettát szedni?

  #25016 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Angi,
  Jelen körülményt okvetlen jelezze kezelőorvosának. A beavatkozást még a gyógyszer szedésének megkezdése előtt el kell végezni, és függően a csontpótlástól, implantációtól a gyógyszer szedése a gyógyulást követően kezdhető meg, mely lehet akár egy év is. A biszfoszfonát gátolja a csontregenerációs folyamatokat, így azok megkezdése csak és kizárólag a beavatkozást követő becsontosodás után kezdhető meg. Erről konkrét információval a kezelési terv figyelembe vételével kezelőorvosa tud Önnek tájékoztatást adni.
  Üdvözlettel:

  #25020 Reply
  Angi
  Vendég

  Köszönöm válaszát!Az orvos felajánlotta a Prolia injekciót a biszfoszfonát helyett.Ezt a gyógyszert a fogbeültetés után mennyivel lehet elkezdeni?

  #25023 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Angi,
  Az elvileg már jobb, de akkor is javasoljuk a szakorvosi konzultációt, és figyelemmel kell lenni a gyógyszeres terápiára, amennyiben szükséges konzílium is kérhető a kezelőorvostól, vagy javallat.
  Rendszerünkben az ilyen esetekben felvesszük a kapcsolatot a kezelőorvossal aki a injekciót javallotta, átbeszéljük a kezelési tervet, és ezt követően kezdjük el a fogbeültetést és annak előkészületeit.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Biszfoszfonát
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft